Într-un comunicat oficial, MApN a precizat că echipele mixte formate din specialiști ai MApN, SRI și MAI continuă investigațiile în jurul localității Plauru din județul Tulcea.
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat vineri că, în ultimele 24 de ore, au fost primite informații despre posibile noi locuri unde dronele rusești ar fi putut cădea pe teritoriul României, în apropierea graniței cu Ucraina. MApN a subliniat că niciuna dintre aceste locații nu se află în zone locuite.
Într-un comunicat oficial, MApN a precizat că echipele mixte formate din specialiști ai MApN, SRI și MAI continuă investigațiile în jurul localității Plauru din județul Tulcea, în zonele de incidență identificate. Joi, 25 iulie, au fost descoperite resturi de drone rusești de tip Geran-1/2 în prima locație investigată.
În ultimele 24 de ore, au fost primite indicii despre două posibile noi zone de prăbușire pe malul românesc al Dunării, în apropierea localității Periprava. Aceste locații vor fi investigate în perioada următoare, conform procedurilor. De asemenea, s-au primit informații despre o posibilă cădere de fragmente de drone în zona Niculițel, dar cercetările au arătat că aceste indicii nu s-au confirmat.
MApN a subliniat că toate locațiile investigate se află în afara ariilor locuite și că nu au fost afectate infrastructura civilă. „Forțele și mijloacele sunt angajate în cercetări pe o arie extinsă pentru a acoperi toate zonele posibile de prăbușire a dronelor”, se arată în comunicat.
Citiți și Resturi de drone rusești găsite în Tulcea: Ministerul Apărării condamnă atacurile asupra Ucrainei
Ministerul Apărării Naționale informează structurile aliate în timp real despre situațiile generate de atacurile recente și menține contactul constant cu acestea. MApN a reiterat condamnarea fermă a atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, considerându-le nejustificate și în contradicție cu normele de drept internațional.