Procurorii DIICOT contraatacă în dosarul „Fabrica de vise”. La sfârşitul săptămânii trecute, ei nu au reuşit să obţină trimiterea după gratii a niciunui inculpat. În următoarele zile, anchetatorii vor încerca să răstoarme situaţia.
O primă contestaţie va fi judecată astăzi de către magistraţii Curţii de Apel, cei vizaţi fiind ceea ce procurorii consideră a fi liderii unei reţele de trafic de substanţe cu efect psihoactiv, inclusiv proprietarul canadian al fabricii de la Miroslava. Philipp Fuhrmann a fost doar pus sub control judiciar de către magistraţii Tribunalului. În cazul altor 8 inculpaţi, instanţa a dispus arestul la domiciliu, soluţie care nu a fost însă acceptată de procurori, scire ziaruldeiasi.ro.
O a doua contestaţie a fost înaintată de procurorii şi în cazul celui de al doilea lot, de 10 inculpaţi, în cazul cărora Tribunalul dispusese simpla măsură a controlului judiciar.
Contestaţii au fost depuse şi de către trei inculpaţi, care cer eliminarea controlului judiciar. Este vorba de Alexandru Bărbuş, Cristian Zona şi Ştefan Nechifor. Pentru aceste contestaţii nu a fost încă stabilită data judecăţii. A treia contestaţie, de asemenea fără un termen de judecată stabilit, vizează un ultim lot de 9 inculpaţi. Împotriva acestora, Tribunalul nu a dispus nicio măsură, ei fiind cercetaţi în stare de libertate.
În dosarul „Fabrica de vise”, procurorii DIICOT au cerut arestarea a 28 de persoane, reprezentanţi ai unei fabrici din Miroslava de produse conţinând extrase de cânepă, ai unor distribuitori şi comercianţi de astfel de produse. Conform legii, fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. Avocaţii inculpaţilor au afirmat că acuzaţiile aduse de procurori sunt rezultatul interpretării greşite a legii de către procurori, activitatea fabricii de la Miroslava fiind perfect legală.