Poate nu te-ai gândit la asta, dar cei mai mulți dintre oameni fac greșeala asta atunci când își încarcă telefonul mobil. Specialiștii spun că nu trebuie să vorbim la telefon, atunci când dispozitivul este pus la încărcat. Ce explicație banală se află în spatele acestei recomandări. Ce pericole te pot paște.
Greșeala pe care o fac toți românii când vorbesc la telefonul mobil
Trăim în era tehnologiei, în care cei mai mulți dintre oameni sunt dependenți de telefonul mobil. În secolul XXI, dispozitivul a devenit indispensabil, deoarece datorită acestuia putem intra în legătură cu cei dragi, atât audio, cât și video, și avem acces la numeroase informații și aplicații menite să ne facă viața mult mai ușoară.
Cu toate acestea, ar exista anumite pericole despre care specialiștii trag un semnal de alarmă. Greșeala pe care mulți români o fac este să vorbească la telefonul mobil, atunci când aparatul se încarcă la priză.
Potrivit specialiștilor, telefonul mobil se încinge și chiar și cea mai mică defecțiune tehnică sau scădere de tensiune electrică poate produce o explozie. Chiar și dispozitivele noi sunt predispuse la asemenea stricăciuni.
Recomandat ar fi ca oamenii să nu folosească deloc telefonul mobil, cât timp dispozitivul se află la încărcat. Acest lucru presupune să nu scrieți SMS, să nu folosiți aplicațiile și nici să nu efectuați vreun apel, atunci când mobilul este conectat la încărcătorul din priză.
De asemenea, dacă primiți un apel în timp ce dizpozitivul se încarcă, cel mai bine ar fi să scoateți telefonul din priză, înainte de a răspunde.
Cum nu e bine să ținem telefonul mobil în mână
Ai ținut greșit telefonul mobil, până acum. Potrivit unor studii din străinătate, cei mai mulți dintre pasionații de tehnologie țin mobilul în mână, având degetul mic în colțul de jos, în timp ce sprijină spatele telefonului cu cele trei degete lungi ale mâinii, în timp ce dau swipe cu degetul mare.
Cercetătorii susțin că această metodă de a ține smartphone-ul nu este indicată, ba dimpotrivă. S-ar putea să fiți deja familiarizați cu termenul „deget pentru smartphone” atribuit degetului mare de la mână.
Mai mult de atât, specialiștii ar fi îngrijorați din cauza faptului că degetul mic de la mână ar putea avea de suferit, dacă nu renunțăm la metoda actuală de a ține telefonul mobil în mână.
„Având în vedere dimensiunea redusă a degetului mic, acesta nu va tolera presiunea și poziționarea telefonului, precum un deget de dimensiuni mai mari.”, a declarat terapeutul Ann Lund pentru Washington Post.
Conform celor de la Healthline, „degetele cel mai afectate de ținerea unui smartphone, tabletă sau controler de joc video sunt degetul mic și degetul mare”, care se pot inflama foarte ușor.
(Sursa: Playtech.ro)