Primarul comunei Rediu nu a așteptat vreun verdict oficial în cazul acuzațiilor pe care le aduce viceprimarului și contabilei. El îi acuză pe subalterni că ar fi furat documente. În acest sens, primarul Ciprian Grosu a publicat pe pagina lui de Facebook documente și un material video, scrie ziaruldeiasi.ro.
Postarea de pe Facebook: ”INFORMARE PUBLICĂ. Începând cu data de 15 octombrie 2022, după 18 ani de activitate în cadrul instituției primăriei Rediu, doamna contabil E.C. nu-și mai desfășoară activitatea la noi.
Informăm pe această cale opinia publică cu privire la un eveniment desfășurat în perioada 13-14 octombrie, în ultimele 2 zile de activitate a doamnei contabil E.C. în cadrul primăriei Rediu, ocazie cu care am constatat că aceasta împreună cu domnul Viceprimar Ș.P. (n.r. – Ștefan Paraschiv, PMP) dar și cu alte persoane, atât în timpul programului de muncă dar și după program, au luat mai multe sacoșe și cutii din Biroul Contabilitate, unele conținând documente – conform relatărilor unora dintre angajații primăriei – iar acestea au fost luate de către aceștia cu mașinile personale.
Ne exprimăm îngrijorarea și dezamăgirea că oameni care fac sau au făcut parte din comunitatea profesională din cadrul Primăriei afișează interese contrare legii și eticii profesionale.
Aceste evenimente au fost depuse spre cercetare penală, ele întrunind elementele constitutive ale infracțiunii de “Sustragere sau distrugere de înscrisuri”, fapte prevăzute și pedepsite de Articolul 259 din Codul Penal.
Bineînțeles, am pus la dispoziția organelor de cercetare penală toate probele, înregistrări video dar și procesele verbale de ședință internă care conțin relatările unor angajați cu privire la cele întâmplate.
Atragem atenția că actele contabile privind activitatea financiară a Primăriei Rediu și orice alte înscrisuri emanate de la această instituție sunt proprietatea acestei entități și sunt supuse secretului profesional. Însușirea acestor acte reprezintă o încălcare a conduitei profesionale și civice la care funcționarul este dator și, în funcție de caracterul înscrisurilor, poate reprezenta o infracțiune.
Furtul de înscrisuri și obiecte nepersonale, încălcarea secretului profesional cu posibila alterare a garanțiilor legale ce guvernează conținutul actelor administrative, coparticiparea funcționarilor, actuali și foști, la încălcarea legii reprezintă o acțiune conspirativă împotriva ordinii sociale.”
Tot pe pagina lui Ciprian Grosu a fost postat și video-ul de mai sus.