Echipa coordonată de managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași, Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, a salvat viața unei femei de 62 de ani, din Galați.
Cu ajutorul tehnologiei avansate, în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife Iași intervenția neurochirurgilor a fost un real succes.
În timp ce pacienții susțin că Gamma Knife face minuni, specialiștii Spitalului de Neurochirurgie Iași confirmă că tehnologia performantă salvează vieți, dând speranța de însănătoșire a cât mai multor pacienți.
Operațiile pe creier, fără bisturiu realizate în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife nu afectează țesutul sănătos. Intervenții complete, simple și nedureorase. Se intervine cu precizie și ușurință asupra leziunilor profunde, greu accesibile, care pun în pericol viața pacienților.
Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi este singura unitate medicală din România care deţine cel mai recent sistem de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife.
? Doctor în Neurochirurgie, Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași: “Pacienta a urmat un tratament de iradiere țintită, de tip Gamma Knife pentru leziuni metastatice secundare a unui neoplasm. După prima ședință de iradiere tumora s-a redus de la un volum de 14 cm cubi la aproape jumătate, adică la șapte centimetri cubi. Sperăm ca după următoarele două ședințe de iradiere această leziune să dispară. Încă odată s-a demonstrat că tratamentul cu radiații Gamma este eficient și că Gamma Knife salvează vieți.”
? Despina LĂPUȘNEANU, pacient 62 de ani Galați: “Mulțumesc domului manager Lucian EVA pentru tot ce a făcut pentru mine, ca pacient și mulțumesc domnului doctor Răzvan BUGA că este alături și sprijină toți pacienții. Este un spital deosebit. Este o investiție deosebită care cred că o să ajute foarte mulți pacienți.
Aici am rămas profund impresionantă de atitudinea domnului manager și sunt convinsă că este atitudinea dânsului cu toți pacienții. O atitudine de prietenie, de apropiere. Pentru un om bolnav nu vă imaginați cât contează să îți dea o speranță. În momentul în care am intrat în cabinetului dânsului și am înmânat dosarul mi-a dat speranța asta că o să se rezolve.”