Un grup de studenţi de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, aflaţi în anii II şi III şi specializaţi în Asistenţă Medicală Generală, testează un nou instrument de învăţare online între februarie şi iunie: Collaborative Online International Learning (COIL).
Această metodă face parte din tendinţa de internaţionalizare a învăţământului la nivel local. Prin intermediul ei, se încurajează schimbul cultural, lingvistic şi interdisciplinar între participanţi, aducând astfel o contribuţie semnificativă la internaţionalizarea curriculumului.
Citiți și Ieșenii își testează memoria pentru detectarea riscurilor asupra sănătății mintale
Prin intermediul acestui instrument, care a devenit deja popular în universităţile din întreaga lume, se facilitează schimbul de experiență între studenți fără ca aceștia să fie nevoiți să călătorească în străinătate.
Proiectul este condus de către University of Applied Sciences din Antwerp și implică echipe din Belgia, România, Suedia, Spania, Portugalia și Danemarca. În cadrul proiectului de la Iași, studenții beneficiază de îndrumarea șefului de lucrări, dr. Alina Popa, și a profesorului universitar dr. Sabina Antoniu.
Temele abordate în acest an includ eutanasia/îngrijirile paliative, inegalitatea și diversitatea de gen.