A fost atribuit primul capăt din tronsonul montan al autostrăzii A8, dar Compania Naţională de Autostrăzi şi Investiţii Rutiere (CNAIR) mai aşteaptă 10 zile înainte să încheie contractul cu UMB, în eventualitatea contestării desemnării câştigătorului licitaţiei lansate la sfârşitul anului trecut. UMB este firma deţinută de către omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Societatea omului de afaceri a câştigat şi mare parte din construcţia autostrăzii Ploieşti-Paşcani (A7).
“Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 a autostrăzii TârguMureş – TârguNeamţ, cu preţul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA).
Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările (finanţate prin PNRR) în de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 de luni perioada de execuţie a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secţiuni (#Leghin-TârguNeamţ) care face parte din A8 (TârguMureş-TârguNeamţ -Iaşi-Ungheni). Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii si respectiv după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a anunţat Cristian Pistol, directorul CNAIR, pe contul său de Facebook.
672 metri de autostradă vor fi construiţi în judeţul Iaşi
Din documentaţia publicată în sistemul naţional de achiziţii publice rezultă că 672 metri din această secţiune a autostrăzii vor fi construiţi pe teritoriul judeţului Iaşi, fără a include şi podul peste râul Moldova (534 metri), râu care delimitează judeţele Neamţ şi Iaşi.
ZDI vă prezintă traseul exact al porţiunii din A8, aşa cum rezultă din caietul de sarcini aferent licitaţiei lansate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Termenul pentru depunerea ofertelor este 28 februarie. Într-un scenariu optimist, lucrările efective ar putea începe în prima parte a anului 2024.