Tronsoane din Autostrada Unirii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni pot fi construite cu finanţare europeană, prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă – consideră Asociaţia Civică „Moldova vrea Autostradă”, care solicită Ministerului Transporturilor includerea proiectului în acest program de investiţii.
La doi ani de la promulgarea Legii pentru construirea Autostrăzii A8, este în lucru studiul de fezabilitate doar pe segmentul Târgu Mureş – Târgu Neamţ, a explicat pentru Radio România Actualităţi, Adrian Covăsnianu, vicepreşedintele asociaţiei, scrie rador.ro.
Adrian Covăsnianu: Am identificat în urma analizei şi a discuţiilor cu specialiştii din CNAIR şi chiar cu proiectantul general porţiuni care pot fi lansate mai rapid într-o licitaţie de proiectare şi execuţie – în zona Târgu Neamţ un segment de aproximativ 23 de kilometri de la Moţca către Târgu Neamţ şi în partea cealaltă, înspre Transilvania, 15 kilometri, care ar asigura inclusiv conexiunea dintre autostrada A3 şi autostrada A8, în zona de sud a municipiului Târgu Mureş. Prin intermediul Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare, securizăm ulterior şi finanţarea pe Programul Operaţional Transporturi.
Investiţiile derulate prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă au termen limită de finalizare 2026.