Rudele ieşeanului care ar fi murit călcat cu maşina de comisarul Vasile Zacornea, fostul şef de la Permise şi Înmatriculări, vor aştepta mult şi bine să se facă dreptate.
Expertiza criminalistică din acest caz va fi gata abia peste un an şi jumătate. Familia şi avocatul spun că expertiza trebuia să fie deja gata, mai ales că a fost achitată şi taxa de urgenţă. Această expertiză l-ar putea transforma pe Zacornea, din suspect, în inculpat. Vasile Zacornea a fost şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise Iaşi, în prezent pensionat. Este cercetat de la începutul lunii iulie ca ar fi călcat cu autoturismul un localnic din Holboca apoi ar fi fugit de la locul accidentului.
La sfârşitul lunii august 2023, comisarul Vasile Zacornea căpăta oficial calitatea de suspect într-un dosar penal, infracţiunile fiind ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului. Criminaliştii descoperiseră rămăşiţe omeneşti pe autovehicolul Mitsubishi aparţinând fostului poliţist Zacornea.
Citiți și Degustare de deserturi italiene realizate de Pastry Chef Emilia Maxim
Numai că acesta spune că nu ar fi conştientizat faptul că a trecut peste un om cu maşina. Aceasta deşi drumul de pământ era plat, iar după câteva ore a fost văzut spălându-şi maşina, în Tătăraşi. Aşa că procurorii au cerut o expertiză. O expertiză care va veni, culmea, abia în luna iunie 2025. Cel puţin aşa au spus procurorii din acest caz.
Termen oficial de finalizare, la taxă de urgenţă: iunie 2025
„Cu privire la cererea dumneavoastră din data de 22 ianuarie 2024, vă comunicăm faptul că expertiza criminalistică dispusă în cauză este în lucru. Prin adresa numărul 185/2023 din 8 ianuarie 2024, LIEC Iaşi a comunicat că termenul estimat de finalizare a lucrării solicitate în cadrul acestui dosar este luna iunie 2025”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. LIEC Iaşi este Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice Iaşi, aflat în subordinea Ministerului Justiţiei. Avocatul rudelor victimei crede că se încearcă tergiversarea cauzei.
„Este strigător la cer: având în vedere că expertiza a fost achitată, ea ar trebuit finalizată în maxim şase luni de zile, avand prioritate! Un alt aspect foarte important este legat de faptul că expertiza are doar cinci obiective clasice, iar singurul care ne interesează este dacă şoferul atutoturismului putea să îşi dea seama dacă a lovit sau nu persoana vătămată, el susţinând în declaraţia sa că nu şi-a dat seama când a lovit pietonul din cauza terenului accidentat! Totuşi, din imaginile de la locul accidentului rezultă că drumul era neasfaltat, dar era o suprafaţă plată”, este de părere Codrin Stupariu, avocatul rudelor victimei.
Citiți mai multe pe ziaruldeiasi.ro