Peste cinci milioane de măști au fost distribuite în școlile din capitala Indiei, Delhi, după ce poluarea în aer a ajuns atat de toxică încât oficialii orașului au fost nevoiți să declare starea de urgență, informează BBC.
O decizie a Curții Supreme a impus numeroase restricții în oraș și în alte două state învecinate, pe măsură de calitatea aerului s-a deteriorat puternic. Toate lucrările pe șantiere au fost oprite timp de o săptămână, artificiile au fost interzise, iar școlile din oraș au fost închise timp de o săptămână.
Arvind Kejriwal, ministrul șef din Delhi, a spus că orașul a devenit „o cameră de gazare”.
Măștile au fost distribuite elevilor și părinților, iar Kejriwal le-a cerut oamenilor să le folosească cât mai mult.
Nivelul de particule microscopice (PM2.5) – un tip de poluare care implică particule fine cu diametrul mai mic de 2,5 microni (0.0025mm), care sunt inhalate în plămâni, a atins 533 de micrograme per metru cubic în Delhi. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca nivelul de particule PM2.5 să nu fie mai mare de 25 de micrograme pe metrul cubic în 24 de ore.
Pe măsură ce un smog alb a început să acopere orașul, locuitorii din Delhi au postat fotografii pe Twitter. Mulți sunt supărați că situația nu se schimbă de ani de zile.
sursa: digi24.ro