70% din cuplurile care au vrut să se căsătorească în acest an și-au amânat nunțile iar cei care nu au vrut să renunțe, au făcut-o într-un mediu restrâns. În ultimele 12 luni industria nunților a funcționat la 5% din capacitate. 7 din 10 nunți care au fost anulate sau amânate din cauza situației epidemiologice.
Asociația Furnizorilor din Industria Nunților propune testarea tuturor invitaților înainte de a intra în restaurant. În această situație sunt propuse 3 scenarii, roșu, galben și verde, în funcție de situația epidemiologică.
Organizatorii de evenimente propun ca numărul de invitați să fie stabilit în funcție de spațiul care este pus la dispoziție.
Alin Caraman, președinte AFIN a declarat că „dacă vorbim de scenariul roșu, cum e acum, propunerea noastră e că nunțile să poată avea loc după 15 mai, în situațiile în care toți participanții sunt într-una din cele trei categorii: sunt vaccinați, au trecut prin Covid sau sunt dispuși să facă teste”.
„Avem în jur de 100 de nunți, spre deosebire de 2019, când aveam 200. Ar începe pe 15 mai. Distanță o putem rezolva, să păstrăm 2 metri între mese, ringurile vor rămâne mult mai largi. N-o să mai putem face cu același număr. Cu siguranță vor fi mai mici evenimentele. De obicei mai creșteam prețurile, în funcție de economie, dar a rămas totul la fel și am făcut și reduceri, de la 10 la 20%”, a declarat Adina Dănescu, patron de săli de evenimente.
Premierul Florin Cîțu a declarat că se discută de o revenire după data de 1 iunie, pentru nunți, botezuri sau orice alt eveniment de familie.
Editor: Daniela Mocanu