În sud-vestul Turciei, incendiile au devastat sate întregi. Pentru localnicii din regiunile afectate de incendii, situația este cu mult mai dramatică decât o vacanță ratată. Lângă faimoasele stațiuni frecventate inclusiv de români, incendiile au înghițit de-a valma case, păduri, dar și culturi agricole.
Prăpăd e și în Bulgaria şi Croația, unde incendiile de vegetație dau de furcă autorităților, dar și localnicilor.
În nordul Atenei, unde un incendiu de vegetaţie s-a întins rapid până la marginea zonelor rezidenţiale. Mii de locuitori din localităţile de la periferia capitalei elene au primit ordin de evacuare şi au fugit din calea flăcărilor, în timp ce fumul dens s-a extins deasupra Atenei.
Şi Croaţia se confruntă cu un incendiu de vegetaţie, izbucnit în apropierea staţiunii turistice Trogir, pe malul mării Adriatice. Flăcările s-au apropiat periculos de locuinţele oamenilor şi de o centrală energetică locală, înainte să fie izolate de pompierii ajutaţi de aeronave specializate în stingerea incendiilor.
Arşiţa insuportabilă e responsabilă şi de zeci de focare izbucnite în sud-vestul Bulgariei. Flăcările au omorât un om şi au rănit alţi trei. Zeci de săteni au fost evacuaţi şi mai multe drumuri principale au fost închise. Lupta împotriva focului se duce atât de la sol, cât şi din aer.