După două luni de pauza, în care s-au putut vedea doar prin intermediul online-ului, jucătorii și staff-ul tehnic al Politehnicii Iași s-au reunit. A fost însă o reunire cu totul și cu totul inedită, nu așa cum erau obișnuiți cu toții, respectiv la stadion, ci în curtea laboratorului de analize, unde și-au făcut cu toții testul pentru coronavirus. Gândurile după două luni de izolare au fost multe și chiar și diferite. Chiar dacă vor trebui sa îndeplinească o serie de condiții aproape draconice, fotbaliștii își doresc să revină la antrenamente și să se reia cât mai repede și partidele oficiale.
”E o perioadă foarte grea, psihic, din toate punctele de vedere. E foarte greu să stai acasă două luni, fără fotbal, fără să poți ieși din casă. Am stat două săptămâni în autoizolare după ce ne-am întors de la Constanța, apoi am mai stat două săptămâni acasă în Republica Moldova, acum mai stau două săptămâni după ce am revenit la Iași. O lună și jumătate am stat numai în autoizolare. Va fi foarte greu, dar trebuie să ne acomodăm. Cred că e bine să înceapă fotbalul și să jucăm fotbal. Sperăm să nu avem cazuri în Liga I”, a declarat portarul Denis Rusu.
”Ne bucurăm că ne-am reunit, dar să vedem în ce formă, încă nu știm regulile jocului. Mi-aș dori enorm să putem să reîncepem fotbalul, să dăm drumul la treabă. Va fi dificil să ne antrenăm separat, dar trebuie să ne adaptăm, fiindcă este un moment greu pentru toată lumea. Cu siguranță cine se va adapta cel mai rapid va avea câștig de cauză, va intra în formă, se va pregăti mai bine și când va începe campionatul va avea doar de câștigat. Sunt fan Bundesliga, ei sunt primii care încep fotbalul. Germania este o țară foarte bine organizată și e un model pentru toată lumea”, a spus Andrei Cristea.
Doar căpitanul Cosmin Frăsinescu s-a dovedit a fi mai sceptic din cauza situației destul de delicate pe care nu doar România o trăiește.
”Nu știu dacă putem să zicem că venim din nou la muncă. Simt că terminăm campionatul numai ca să-l terminăm. E un sentiment destul de ciudat, pentru că nu simt că suntem pregătiți în România pentru acest protocol și pentru a juca fără suporteri. Fotbalul fără suporteri e foarte sărac, e urât. În Germania se dă drumul, o să ne uităm la ei să vedem care este senzația, dar sentimentul meu este că nu va mai fi același fotbal. Nu știu dacă în România suntem pregătiți pentru acest lucru. Și nu înțeleg de ce trebuie să ne antrenăm câte trei, dacă tot intrăm în cantonament. Stăm împreună, dar ne antrenăm separat. E cam fără logică. Stăteam în cantonament în momentul când începeam să ne antrenăm împreună, așa mi se părea corect. E ca și cum aș fi acasă, dar fără familie. Am făcut testul, e o senzație ciudată, îți bagă un bâț pe nas și pe gât. Nu am emoții, sper să fie totul bine și să ieșim cu toții negativi”, a spus căpitanul Cosmin Frăsinescu.
Antrenorul Mircea Rednic, revenit și el la Iași după o perioadă lungă petrecută acasă în autoizolare are o singură temere… Aceea legată de sănătatea jucătorilor și a celor care lucrează în club.
„Important este ca niciun jucător să nu se îmbolnăvească. Noi creăm toate condițiile, dar în momentul în care începem să umblăm prin țară noi avem garanția sută la sută că cei de acolo au respectat măsurile? Nu vreau să se înțeleagă că cei de la Poli Iași sunt revoluționari. Dar noi ținem la jucători noștri, suntem preocupați de sănătatea noastră și a lor. E un moment delicat pentru toată lumea, va fi foarte greu. Să ne nu îmbolnăvim, de asta mi-e frică cel mai tare, în rest nu mi-e frică de nimic”, a declarat Mircea Rednic.
Toți membrii clubului Politehnica Iași vor primi rezultatul testelor efectuate în cursul acestei zile, urmând ca astăzi să realizeze tot un antrenament online. În zilele următoare jucătorii și antrenorii se vor antrena la stadion, în condiții de cantonament și păstrând bineînțeles restricțiile impuse de către autorități. Încă nu există o dată clară la care partidele din Liga I vor putea fi reluate, urmând ca acest lucru să fie discutat cel mai probabil cel mai devreme în jurul datei de 1 iunie.
Laura Hulubei