Universitatea Dunărea de Jos din Galați este prima din țară care va organiza cursuri de blogger, vlogger sau influencer.
Cursurile se adresează oricui și vor costa 300 de lei. Profesorii de la Facultatea de Litere vor preda retorica, iar la ore vor fi și invitaţi influenceri cunoscuți de la noi.
Într-o cameră de cămin Codruț şi Marius împart acelaşi laptop. Sunt colegi la Facutatea de Sport în Galaţi şi sunt nerăbdători să se înscrie la cursurile de influencer. Codruț vrea să-i înveţe şi pe alţii să aibă un stil de viaţă sănătos.
Codruț Perișan, student la Facultatea de Sport: “De la vârsta de 14 ani, la vârsta de 18 ani. Eram foarte slab, nu aveam o alimentaţie ok. Nopţi nedormite, mă jucam foarte mult la calculator şi am vrut să fac o schimbare în viaţa mea”.
Băieţii văd în cursurile de influencer o oportunitate.
Marius Munteanu, student în anul al III-lea: “Având în vedere că sunt şi ultimul an, mi-ar fi foarte uşor şi se şi câştigă din chestia asta. Este un lucru care merge în ziua de azi. Ore de sport, exerciţii, sunt foarte multe lucruri pe care le poţi face”.
Fiecare modul – de blogger, vlogger sau influencer – vă costa 300 de lei şi va conţine cel puţin 20 de ore de teorie şi practică, scrie stirileprotv.ro.
Alexandru Nechifor, prorector Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi: “Sunt specialişti de la facultatea noastră de Litere – şi în special de la departamentul de Jurnalism – şi Influenceri şi oameni care au deja succes în acest domeniu”.
Cursurile se adresează oricui, nu doar studenţilor de la Universitatea de stat din Galaţi şi vor fi ţinute inclusiv online.
Simona Antofi, decan, Facultatea de Litere: ”Înseamnă retorică, comunicare specializată, lexic specializat în comunicare, tehnici de persuasiune, şi o componentă practica care se va desfăşura cu bloggeri, vloggeri şi influenceri de top din zilele noastre”.
Un studiu realizat anul trecut arată că numărul influencerilor din ţara noastră e greu de estimat. Se vorbeşte despre aproximativ 150 de mii, dar numai 2500 dintre ei reuşesc să câştige bani din această activitate şi sunt recunoscuţi.
Alexandru Vlad, preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi: “Este o metodă prin care studenţii îşi pot exercita plăcerile din spatele calculatorului, să spunem aşa. Este benefic, se poate monetiza”.
Cursurile vor începe din ianuarie, odată cu semestrul al doilea. Tot în încercarea de a ţine pasul cu piaţa muncii, la Universitatea Dunărea de Jos se mai organizează cursuri de somelier, dar şi de antreprenoriat în industria alimentară.