Ce este curiozitatea și care sunt beneficiile ei? Te vei simți mai bine după ce testezi anumite lucruri care te intrigă? Oare este bine să pui anumite limite curiozității tale, căci poate exista riscul de a merge prea departe și pot să apară lucruri neprevăzute? Află din acest articol mai mult despre acest subiect.
Te consideri o persoană curioasă?
Curiozitatea este una dintre metodele prin care se cunoaște mediul înconjurător, dar nu este ceva esențial fără de care nu am puterea să aflăm informații. Însă pentru că provine din interior, deci are o motivație intrinsecă, s-ar putea să fie varianta prin care vom cunoaște mai aprofundat ceea ce ne interesează. Curiozitatea este reprezentarea clasică a unei monede cu două fețe. Se spune despre ea că ar caracteriza oamenii inteligenți și că este un impuls nobil până la un punct, dar poate să devină periculoasă și să cadă în denigrare.
Motivația influențează pozitiv și negativ o persoană
Curiozitatea va urmări omul în toate etapele vieții sale. Dacă la început copilul pune mâna pe tot, în adolescență poate este interesat chiar să caute o agentie videochat Bucuresti, iar ca adult îl va preocupa ce a făcut vecina, fiecare dă dovadă de curiozitate. Aceasta aduce cu sine, de multe ori, schimbări majore ca rezultat. După ce afli unele lucruri despre care ai arătat interes, ai putea să fii dezamăgit sau să îți pară rău că ți-ai pierdut timpul. Ori începe să îți placă din ce în ce mai mult și vei continua să explorezi acel domeniu.
Care este lucrul nebunesc la care te-a împins curiozitatea pe tine?
Curiozitatea se poate dezlănțui în orice domeniu de activitate și chiar și în timpul liber. Legat de locul tău de muncă, poate aceasta te-a împins să verifici și pagina Prime Studios și să vezi care sunt ofertele de angajare. Dar această curiozitate trebuie să te ajute să menții o stare de echilibru, între activitate și viața ta personală. Multe persoane care se consideră curioase trec și prin stări negative, care nu îi lasă să se simtă împliniți sau mulțumiți. Ca de exemplu:
- Caută mereu ceva nou care să îi antreneze,
- Vor să trăiască viața mai alert,
- Apelează chiar la compromisuri pentru a-și satisface curiozitatea,
- Nu sunt persoane stabile nici în partea profesională, dar nici în partea personală,
- Se plictisesc repede,
- Sunt foarte activi,
- Nu sunt mereu loiali și de încredere etc.
Curiozitatea este considerată superficială
Pentru a-ți satisface curiozitatea ești dispus să faci multe pe moment, dar apoi pot să apară remușcările. Este considerată o emoție superficială pentru că nu este greu de satisfăcut, și se dispare imediat ce și-a găsit punctul țintă. Consideri că nu ești destul de curios? Află că îți poți cultiva această emoție, dar ține-o în frâu. Pune întrebări, cercetează un subiect care te pasionează până în amănunt și descoperă detalii fascinante, caută și citește și despre alte domenii decât despre cele pe care le știi. Sunt multe metode prin care ai putea să devii mai curios, dar crezi că ți-ar face bine? Echilibrul este important, iar o persoană care devine prea curioasă cu privire la mai multe lucruri, ar putea să nu mai fie preocupată de propria persoană și viață. Ești dispus să riști?
Citiți și HTC CUBBIS – lansează o nouă colecție PAL
Fii alături de noi pe Facebook