Hoţii sunt fiinţe dezagreabile, care nu merită a fi numiţi oameni. Ajung să profite de cele mai sensibile împrejurări, iar isteria cauzată de noul coronavirus pare să le priască.
Astfel, s-a ajuns în situaţia în care oamenii au fost jefuiţi în propriile case de medici falşi.
Aceste fapte s-au întâmplat în Italia, însă metodele se răspândesc rapid în rândul hoţilor.
Autorităţile italiene atrag atenţia cetăţenilor aflaţi în zonele de carantină pentru coronavirus că s-au primit rapoarte despre anumite persoane care umblă deghizate în paramedici.
Falşii medici bat la uşile oamenilor, apoi se oferă să le facă un test pentru coronavirus, pretinzând că reprezintă angajaţi ai ministerului Sănătăţii sau de la Crucea Roşie.
Administraţia municipală avertizează localnicii să nu lase persoanele străine să le intre în casă şi să anunţe imediat carabinerii la numărul de urgenţă.
“Avem rapoarte despre falşi angajaţi de la ministerul Sănătăţii sau autorități de la Crucea Roșie, care vin să facă vizite la domiciliu pentru testare de coronavirus. Negăm categoric această procedură: este vorba de o escrocherie. Din acest motiv, administrația invită cetățenii să raporteze imediat la poliție astfel de cazuri”, este mesajul autorităţilor.
Jefuiţi în propriile case de medici falşi
Hoţii deghizaţi în paramedici se folosesc de epidemia de coronavirus pentru a-i jefui pe italieni
În plină epidemie de coronavirus, escrocii au început să dea lovituri în regiunile afectate epidemie.
Hoţii pretind că au un formular oficial, pe care victima trebuie să îl completeze, apoi se aferă să le facă un test rapid pentru a afla dacă persoana respectivă este infectată cu coronavirus.
Este doar un pretext pentru a intra în casa cetățenilor înspăimântați și pentru a fura bani, bijuterii și obiecte de valoare.
Carabinierii au primit sarcina de a înştiinţa cetăţenii, iar administrația municipală este obligată să facă acelaşi lucru. [Lastampa.it]
Cazuri în România
Există şi în România astfel de cazuri, în care, în special persoanele în vârstă cad pradă hoţilor.
Infractorii reuşesc să intre în casele oamenilor folosind diverse pretexte.
Printre aceste pretexte se numără oferirea de premii din partea unor mari magazine (Kaufland, Carrefour), achiziţionarea de produse vechi sau chiar stricate, ori oferirea unor pomeni pentru odihna unor persoane decedate.
Sursa : cespun.eu