Studenții Universității de Științe ale Vieții din Iași, de la specializarea Chimie Alimentară, vor prezenta la tezele de licență noi rețete alimentare fără aditivi.
Profesorul coordonator, Marius Ciobanu, a precizat că se încearcă folosirea unor rețete alternative care să conțină lucernă, rapiță sau țelină.
De asemenea, va fi acordată o atenție deosebită tratamentelor termice la care vor fi supuse aceste produse.
Marius Ciobanu: Să aducem pe piață noi concepte de produse, care au inputuri naturale, care caracterizează unele fișe tehnologice ale unor produse pentru a câștiga valoare nutritivă în produsele din carne, care se vor regăsi în sănătatea umană și într-un comportament al consumatorului, implicit. De aceea, la fel de importante sunt aceste rețete, care oferă un alt concept pentru produsele din carne.
Produsele pe care le-am încercat sunt un mozaic din toate rețetele și toate produsele în structură care sunt pe piață – crenvuști, cu materii prime adăugate, 40% grăsime, 20% piept de pui, 20% grăsime, 80% piept de pui, 10% grăsime, 90% piept de pui – pentru a vedea cum rezistă, pentru că asta este foarte important. Mai mult, ne raportăm la unele tratamente termice care sunt optime pentru aceste materii prime. Diferențierea am încercat să o câștigăm prin adăugarea germenilor de lucernă, unor uleiuri de rapiță.