Dupa vaccinarea celor 260 de cadre medicale de la „Infecţioase” au urmat, începând cu 31 decembrie, câte 75-80 de vaccinări pe zi la spitalele suport Covid.
„Nimic în afară de o durere întânită şi la celelalte vaccinuri, în zona de contact” – managerul de la Pneumoftiziologie, imediat după vaccinare. Din nefericire, cazurile grave se înmulţesc la Iaşi.
Medicii spun că zilele 7-10 au devenit pentru unii infectaţi decisive, când boala se poate agrava brusc, scrie ziaruldeiasi.ro.
Sfârşitul de an a venit cu veşti bune pentru angajaţii din sistemul sanitar. După vaccinarea celor 260 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase, au urmat cele de la Spitalul de Pneumoftiziologie.
“M-am vaccinat şi mă simt normal, nu am avut nicio problemă, nicio reacţie, aşa cum s-a întâmplat şi cu colegii mei. Nimic în afară de o durere întânită şi la celelalte vaccinuri, în zona de contact” a declarat Radu Crişan Dabija, managerul de la „Pneumo”.
Spitalul de Pneumoftiziologie, principalul spital suport COVID, a intrat în campanie chiar în ziua de Revelion.
“De atunci am vaccinat în fiecare zi, şi pe 31 şi pe 1 şi pe 2 ianuarie, în medie 75-80 de persoane pe zi. Am vaccinat inclusiv colegi de la celelalte spitale care au vrut să-şi facă vaccinul acum şi nu pe 4 ianuarie, dar mai avem personal de vaccinat”, a mai adăugat Radu Crişan Dabija.
Printre cei care au ales să se vaccineze mai repede sunt şi 15 medici specialişti în medicină de urgenţă şi trei asistenţi medicali de la UPU a Spitalului Clinic „Sfântul Spiridon”. În cadrul acestei unităţi medicale, vaccinarea va începe astăzi. „Sunt organizate două echipe de vaccinare, iar vaccinarea va dura trei zile. Sunt programaţi medici, asistenţi medicali din toate specialităţile dar şi personal auxiliar.
Pentru medicii de la UPU, vaccinarea s-a făcut la Spitalul de Pneumoftiziologie, urmând ca celelalte cadre medicale să fie vaccinate la centrul de la noi. La Spitalul Sfântul Spiridon sunt arondaţi şi medici specialişti în medicina de familie şi medici dentişti , cadre medicale care nu lucrează în spitale.
Toţi colegii care s-au vaccinat se simt foarte bine, nu au avut niciun fel de efecte secundare, şi sperăm să fim un exemplu pentru toate categoriile din zona medicală, dar şi pentru categoriile de populaţie care urmează să se vaccineze”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.
Citiți mai multe pe ziaruldeiasi.ro