El a precizat că salariul minim trebuie crescut pe „baze clare și oneste”, stabilite printr-un mecanism agreat la nivelul Uniunii Europene.
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că decizia de a mări salariul minim a fost luată și a subliniat necesitatea sprijinirii mediului de afaceri. „S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu mențiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână ca sumă neimpozabilă”, a explicat Ciucă în cadrul unei conferințe de presă susținute la Timișoara.
Ciucă a menționat că, în cadrul discuțiilor din coaliție și cu reprezentanții mediului de afaceri și ai sindicatelor, s-a ajuns la concluzia că această creștere este necesară pentru a sprijini forța de muncă și economia. „Decizia este luată pentru mărirea salariului minim, cu această nevoie de sprijinire a mediului de afaceri”, a afirmat președintele PNL.
El a subliniat că măsura a fost discutată anterior cu patronatele, fiind considerată un pas important pentru adaptarea planurilor de afaceri la noile schimbări economice. „S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu mențiunea că 300 de lei să rămână ca sumă neimpozabilă, astfel încât patronatul să poată să se adapteze la această nouă schimbare”, a declarat Ciucă.
Ciucă a reiterat că Guvernul trebuie să fie un partener al mediului de afaceri, subliniind rolul vital al sectorului privat în economia românească. „Motorul dinamic al economiei românești este mediul privat. Guvernul și orice instituție a statului nu trebuie să fie altceva decât partenerul mediului de afaceri”, a transmis președintele PNL.
Citiți și Ciolacu anunță: De la 1 septembrie se modifică plafonul de impozitare a pensiilor
În încheiere, Ciucă a precizat că salariul minim trebuie crescut pe baze clare și oneste, stabilite printr-un mecanism agreat la nivelul Uniunii Europene. „Există un angajament ca după această decizie de mărire a salariului minim, să se stabilească și să se agreeze un mecanism clar și principial între Guvern, sindicate și patronate”, a afirmat Nicolae Ciucă.