Problema survine în urma unui litigiu cu Supermac’s, un lanț de restaurante fast-food irlandez.
McDonald’s se confruntă cu o posibilă pierdere a dreptului de a folosi marca Big Mac în Uniunea Europeană, potrivit unui recent verdict dat de Tribunalul General al Uniunii Europene (TGUE). Conform deciziei tribunalului, gigantul american al fast-food-ului ar putea să nu fi demonstrat un utilizare efectivă a mărcii în ultimii cinci ani pentru anumite produse din carne de pasăre și servicii conexe.
Decizia vine în urma unui litigiu dintre McDonald’s și Supermac’s, o lanț de restaurante fast-food irlandez, cu privire la dreptul de utilizare a mărcii înregistrate „Big Mac” în Uniunea Europeană. Deși mărcă înregistrată Big Mac a fost acordată McDonald’s-ului în 1996, Supermac’s a depus o solicitare de anulare a mărcii în 2017, susținând că aceasta nu a fost utilizată eficient pentru anumite produse și servicii în ultimii cinci ani.
În urma deciziei, Tribunalul General al Uniunii Europene a modificat și limitat parțial drepturile de utilizare a mărcii Big Mac de către McDonald’s. Conform verdictului, McDonald’s nu a reușit să demonstreze utilizarea efectivă a mărcii pentru anumite produse și servicii menționate. Aceasta ar putea avea repercusiuni asupra modului în care McDonald’s își promovează și comercializează produsele în viitorul în UE.
Citiți și Gestul unui angajat al McDonald’s față de un om al străzii a stârnit indignare și un val de reacții
Cu toate acestea, decizia nu interzice în mod specific vânzarea hamburgerului Big Mac în Uniunea Europeană. McDonald’s poate continua să ofere acest produs în restaurantele sale din UE, dar ar putea fi necesar să ajusteze strategia de marcă și publicitate pentru a respecta termenii deciziei judecătorești.