În ciuda acordului, problemele persistă, întrucât însoțitorii de bord Lufthansa se află în grevă de la începutul lunii martie.
Lufthansa și sindicatul Verdi au intrat într-un proces de arbitraj în această săptămână, după eșecul unei serii de negocieri directe privind salariile. Deși detaliile acordului nu au fost făcute publice, directorul de personal de la Lufthansa, Michael Niggemann, a declarat pentru AFP că este un „compromis bun cu creşteri substanţiale ale salariilor pe durata acordului”.
Verdi solicita creșteri salariale de 12,5% pentru cei aproximativ 25.000 de angajați sindicalizați de la Lufthansa, care au fost deja implicați în mai multe greve. Ultima grevă a determinat compania germană să anuleze până la 90% din zborurile sale.
Cu toate acestea, problemele persistă, deoarece însoțitorii de bord de la Lufthansa se află în grevă de la începutul lunii martie. Der Spiegel a informat că grupul aerian și sindicatul UFO, care îi reprezintă, vor iniția proceduri de arbitraj după sărbătorile de Paște.
Grupul, format din Lufthansa, Eurowings, Austrian, Swiss și Brussels Airlines, a fost salvat financiar de guvernul german în timpul pandemiei de COVID-19, dar s-a recuperat în mod semnificativ datorită revenirii călătorilor, ceea ce a determinat sindicatele să solicite o mai bună redistribuire a profiturilor.
Citiți și Gigantul Lufthansa aterizează la Iaşi. Ce zboruri va opera compania
În urma unei serii de greve în 2022, conducerea a fost deja determinată să majoreze semnificativ salariile, iar sectorul transporturilor din Germania a fost puternic afectat de numeroasele greve salariale de la începutul acestui an. Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a ajuns la un acord luni cu sindicatul GDL, permițând mecanicilor de locomotivă să-și reducă treptat programul de lucru de la 38 la 35 de ore pe săptămână până în 2029.