Este vorba despre un laser puternic fabricat în Marea Britanie care ar putea distruge dronele rusești.
Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a sugerat că un nou laser militar fabricat de Marea Britanie ar putea fi folosit în Ucraina pentru a doborî dronele rusești, conform informațiilor furnizate de Sky News. Arma „DragonFire”, care ar trebui să fie gata de desfășurare până cel târziu în 2027, ar putea avea „consecințe uriașe” pentru conflictul dintre Kiev și Rusia, conform declarațiilor lui Shapps.
Noile reforme menite să accelereze achizițiile înseamnă că laserul, care trebuia inițial să fie implementat în 2032, va fi acum operațional cu cinci ani mai devreme decât era planificat, potrivit Ministerului Apărării. Secretarul britanic al Apărării a declarat că va căuta să vadă dacă ritmul poate fi mărit și mai mult „pentru ca ucrainenii să poată pune mâna pe el”.
The British Ministry of Defence showcases the Dragon Fire, a laser-based weapon that will, be a "game changer" in the world of air defence systems.
— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) March 14, 2024
*Hawaii has entered the chat*
🔥🔥🔥 pic.twitter.com/Z4AAtviMdL
Arma cu laser „DragonFire” utilizează un fascicul intens de lumină pentru a tăia ținta, oferind o alternativă mai economică la rachete atunci când vine vorba de doborârea dronelor de atac și a obuzelor. Dezvoltată de firmele de apărare MBDA, Leonardy și QinetiQ, împreună cu Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării, aceasta reprezintă o inovație majoră în tehnologia militară.
În conformitate cu noul model de achiziție, care va intra în vigoare săptămâna viitoare, procesul de introducere pe teren a tehnologiilor militare de ultimă generație va fi accelerat. Acest lucru reflectă o schimbare de abordare în ceea ce privește achizițiile militare, adaptându-se la un mediu global și o lume tot mai periculoasă.
Citiți și Justiția belgiană va investiga interferențele rusești prin plăți către politicienii europeni
În final, armata britanică a testat cu succes arma laser cu rază lungă de acțiune, considerată capabilă să „schimbe în mod fundamental” condițiile de luptă. Această inovație reprezintă un pas semnificativ în direcția modernizării și consolidării capacităților de apărare ale Regatului Unit și ale aliaților săi.