Dr. Khaled El-Anany, ministrul Turismului și Antichităților, s-a întâlnit cu o delegație mass-media din România, inclusiv cu reprezentanții marilor ziare și canale de televiziune. În cadrul vizitei pe care delegația o întreprinde în prezent sunt vizate un număr de orașe turistice egiptene, pentru a afla diferite repere turistice și arheologice de care se pot bucura turiștii români în Egipt .
În cadrul întâlnirii, ministrul Turismului și Antichităților a salutat delegația, urându-le o călătorie fericită în Egipt, subliniind că Egiptul își primește mereu vizitatorii din diferite țări ale lumii și că destinațiie turistice egiptene sunt sigure și accesibile pe tot parcursul anului, în special în această perioadă.
Guvernul egiptean a depus toate eforturile pentru a sprijini viitorul turismului și pentru a crea produse turistice noi, integrate, care să ofere turiștilor posibilitatea de a se bucura de diferite atracții turistice, astfel subliniind integrarea produsului turistic cultural cu produsul turistic de plajă și de agrement, într-un produs turistic integrat, prin mai multe elemente, inclusiv prin legarea orașelor din Valea Nilului cu orașele de pe turismul de coastă.
El a vorbit, de asemenea, despre multe modele și produse turistice care caracterizează destinația turistică egipteană, printre care se numără și produsul eco-turism, întrucât Egiptul are componente distincte de mediu, făcând referire la campania ECO Egipt, „Eco Egipt”, care a fost lansată în cooperare cu Ministerul Mediului să promoveze ecoturismul la nivel local și internațional, subliniind dorința ministerului de a sprijini ecoturismul responsabil și durabil, care are ca scop conservarea mediului pentru o transformare ecologică.
Ca răspuns la întrebările presei cu privire la implementarea unui număr de proiecte arheologice, dezvoltarea sitului arheologic și a muzeelor care au fost deschise recent și procedurile urmate de Egipt pentru promovarea produsului turistic egiptean în lumina provocărilor cu care se confruntă lumea, dr. Khaled El-Anany a indicat faptul că păstrarea civilizației egiptene și a proprietăților sale este una dintre prioritățile în atenția statului egiptean. Lucrările de restaurare și întreținere a unui număr de proiecte antice egiptene, islamice, evreiești și greco-romane au fost finalizate, iar în ultima perioadă au fost deschise peste 20 de muzee arheologice, ultimul dintre acestea fiind Muzeul Național al Civilizației Egiptene din Fustat, după ce au primit mumiile regale într-o procesiune solemnă în aprilie anul trecut.
În ceea ce privește eforturile ministerului de a promova produsul turistic egiptean, ministerul a lansat mai multe campanii de publicitate pentru diferite locuri turistice din Egipt pe diverse site-uri de socializare din câteva dintre principalele piețe de export turistic în Egipt și a pregătit documentare care povestesc istoria civilizată a Egiptului.
El a adăugat că turistul român, cunoscut pentru pasiunea pentru civilizația egipteană, ar trebui să viziteze Luxor, Aswan, Sfânta Ecaterina și alte locuri turistice din Egipt pentru a se familiariza cu civilizația egipteană antică, pe lângă vizitarea orașelor turistice de coastă pentru a se bucura de natură pitorească, plaje însorite și apa limpede, bogată în recife de corali și pești colorați.
În Egipt vă punteți bucura de obiceiurile și tradițiile egiptene care caracterizează poporul egiptean, de asemenea de mâncarea și arta egipteană.
La finalul întâlnirii, delegația și-a exprimat bucuria pentru această vizită și pentru primirea și ospitalitatea pe care le-a găsit în Egipt. Pe lângă faptul că s-a bucurat de diferitele tururi turistice din diferitele guvernorate ale Egiptului, delegația media a subliniat că este dornică să noteze experiența plăcută în Egipt pentru a transmite cel mai bun mesaj care îl poartă la întoarcere.
Egiptul este așteptat să devină prima destinație turistică pentru turiștii români, mai ales după ce Egiptul a reușit să fie printre primele 10 destinații turistice demne în lume pentru anul 2022, potrivit experților în turism și călătorii.