Uniunea Europeană vrea să introducă activiști LGBTQ în grădinițe și în școli, a declarat Gergely Gulyas, ministrul care conduce Cancelaria prim-ministrului Ungariei.
Ungaria refuză să modifice Legea pentru protecția copilului, potrivit căreia educația sexuală este exclusiv responsabilitatea părinților, în timp ce Uniunea Europeană vrea, de fapt, ”în limbajul de Bruxelles”, să ofere acces activiștilor LGBTQ în școli și în grădinițe, a declarat Gergelu Gulyas, ministrul care conduce Cancelaria prim-ministrului maghiar, potrivit agenției Hirado.
Declarația oficialului maghiar vine la scurt timp după ce Comisia Europeană a anunțat declanșarea procedurii de infringement împotriva Ungariei, în legătură cu legea care interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor.
O măsură a fost luată și contra Poloniei, pentru ”zonele fără ideologie LGBT” decretate de anumite comunităţi locale.
Ungaria vrea să rămână membră UE
UE se va distruge dacă va conecta probleme fără legătură între ele, a spus Gergely Gulyas, legat de fondul de relansare şi Legea protecţiei copilului.
Acesta a mai afirmat că banii din fondul de redresare revin Ungariei, “aparţin maghiarilor”. Politicianul a mai semnalat că Budapesta este interesată să rămână membră UE, întrucât, momentan, există mai multe argumente ca Ungaria să rămână în cadrul Uniunii.
Iar poziţia guvernului ungar în ce priveşte Legea privind protecţia copilului nu s-a schimbat, nici în pofida atacurilor legate de această lege.
Statul refuză să-şi modifice poziţia cu privire la faptul că educaţia sexuală este responsabilitatea părinţilor, a declarat ministrul. Acesta a adăugat că, pentru UE, atunci când solicită Ungariei să asigure egalitate în educaţia sexuală, înseamnă, “în limbajul de Bruxelles”, “acces” activiştilor LGBTQ în şcoli şi în grădiniţe.
O treime din teritoriul Poloniei are o ”ideologie anti LGBTQ”
Ungaria a adoptat pe 15 iunie o lege care interzice ”reprezentarea sau promovarea” în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat drept o ”ruşine” această lege.
În Polonia, o sută de comunităţi locale au adoptat din 2019 o rezoluţie ”anti-ideologia LGBT” sau o ”cartă a drepturilor familiilor”.
Comunităţile respective reprezintă o treime din teritoriul Poloniei şi sunt situate în principal în estul şi sud-estul ţării, zone cu puternică tradiţie catolică.