Doi dintre cei trei arestaţi de acum o lună din dosarul omului de afaceri Cristin Zămosteanu vor râmane în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Al treilea acuzat, Ovidiu Creţu, care are acasă un copil mic, ar putea fi plasat în arest la domiciliu. El nu va avea voie să ia legătura cu inculpaţii şi cu martorii din dosar, cei mai mulţi dintre ei consilieri locali.
Un nou test în instanţă pentru dosarul instrumentat de DIICOT împotriva omului de afaceri Cristin Zămosteanu.
Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis, ieri după-amiază, să prelungească pentru încă 30 de zile măsura arestului preventiv impusă la finele lunii trecute împotriva dezvoltatorului imobiliar.
Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul fostei angajate a Fiscului, Aura Pîrvu, cea care este considerată de procurori “creierul” operaţiunilor economice ilicite derulate de Zămosteanu, scrie ziaruldeiasi.ro.
Cel de-al treilea arestat din dosar, Ovidiu Creţu, un angajat de-al lui Zămosteanu care locuia într-un apartament luat cu credit până să fie arestat, ar trebui plasat în arest la domiciliu, conform deciziei judecătorilor. De menţionat însă că decizia nu e definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Iaşi. Tot ieri, judecătorii ar fi trebuit să se pronunţe şi asupra măsurilor asiguratorii din dosar, însă au amânat pentru zilele următoare luarea unei decizii.
În sentinţa de ieri apare şi lista completă a martorilor audiaţi de procurorul Daniel Horodniceanu, în special consilieri locali ieşeni, dar şi viceprimarul Gabriel Harabagiu.
Geanina Bolobiţă, Remus Amăriuţei – un angajat de-al lui Zămosteanu, consilierii locali Ciprian Manuel Bostan, Tudor Dorneanu, Violeta Găburici, Iordan Vintilă, Gabriel Surdu, Cătălin Aur, precum şi şefa GIS-Cadastru din Primărie, Paula Fînaru, şi Mihaela Dobîndă, sunt printre martorii din dosar, cu care Ovidiu Creţu nu are voie să vorbească, dacă decizia de eliberare a sa din arest rămâne definitivă.
Reamintim că omul de afaceri Cristin Zămosteanu, dar şi mai mulţ angajaţi de ai săi, sunt vizaţi de o anchetă a DIICOT în care până acum a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiuni economice, în special de evaziune fiscală şi spălare de bani. Zămosteanu este acuzat că, prin intermediul apropiaţilor săi, ar fi creat un prejudiciu de 12 milioane de euro.