Specialiști din mai multe arii ale justiției s-au adunat la aceeași masă, pentru a scoate împreună cartea juridică „Codul civil pe înțelesul copiilor”.
Specialiști ce au calitatea de judecători, cadre didactice universitare, avocați, notari, arbitri judiciari, lucrează intens la explicarea Noului Cod civil într-un limbaj accesibil copiilor.
Activitatea de redactare a Codului pentru copii este o reală provocare pentru colectivul cărții, deoarece, în general, legea este exprimată în termeni de drept sofisticați, iar noțiunile juridice sunt interpretate în funcție de context.
„Codul civil pe înțelesul copiilor” este structurat după cuprinsul Noului Cod civil, fiind tratate elementele esențiale, de bază din domeniul acestei ramuri de drept.
Deși este concepută pentru copiii cu vârsta între 10-18 ani, cartea se anunță a fi deosebit de utilă și pentru tineri, adulți, cadre didactice, în scopul de a înțelege mai bine instituțiile de drept civil cu care intră în contact în viața de zi cu zi.
În prezent, Coautorii cărții sunt în etapa de creație a Codului, acesta anunțându-și apariția în luna noiembrie a acestui an.
„Codul civil pe înțelesul copiilor” se realizează în cadrul proiectului Orașul Juridic, o marcă a Asociației pentru Dialog în Justiție, activitatea de redactare a cărții fiind cofinanțată pe Legea 350/2005 de către Consiliul Județean Iași.
Citește și Întâlnire juridică la Liceul „Miron Costin” din Iași
La Iași, specialiștii în educație juridică au intrat cu DREPTUL în școală. Mai exact, zilele trecute au început lecțiile de educație juridică. Echipa predă ore în cadrul unui proiect de educație non-formală numit Orașul Juridic, scopul acestuia fiind de a explica legea pe înțelesul tuturor, mai ales al elevilor.
În urma înscrierilor, echipa Orașului juridic a început orele la Liceul „Miron Costin” din Iași. Cursurile ținute de specialiștii Orașului Juridic în școală nu sunt doar niște ore obișnuite, ci pot fi asociate cu întâlniri interactive, creative, pozitive, inteligente, din care, la final, toată lumea câștigă. Elevii câștigă informații esențiale pentru evoluția lor individuală, morală, socială, iar specialiștii câștigă satisfacția de a contribui la creșterea și educarea minorilor.