După doi ani de lucrări am reușit să finalizăm renovarea uneia dintre cele mai prestigioase proprietăți din Borsec. Lucrările de reabilitare la vila nr. 49 au fost finanțate din fonduri europene. Clădirea inclusă în patrimoniul monumentelor istorice borsecene va fi utilizată pentru activități culturale, muzeale, turistice, educaționale și pentru organizarea de conferințe.
Prin lucrările de renovare s-a avut în vedere restaurarea şi consolidarea clădirii monumentului istoric în conformitate cu concluziile studiilor de specialitate şi a obligaţiei de folosinţă, precum și restaurarea şi remodelarea plasticii faţadelor.
În același timp s-au asigurat dotările interioare (instalaţii, echipamente şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc, antiefracţie), precum şi încălzirea prin centrală termică pe bază de peleţi, cu posibilitate de automatizare a alimentării). Astfel centrala termică va utiliza combustibili ecologici, provenind din recuperarea deşeurilor lemnoase, contribuind la protecţia mediului înconjurător. Proiectul a prevăzut, de asemenea și accesibilizarea spațiului expozițional pentru persoanele cu handicap locomotor. Interiorul clădirii a fost complet mobilat.
Vila nr. 49 (în alte documente vila nr.51), de pe str. Primăverii, nr. 11., a fost construită în anul 1938, și apare aproape în toate vederile de odinioară a stațiunii: este una din perlele patrimoniului monumentelor borsecene. Clădirea inițială avea 26 încăperi. După al Doilea Război Mondial clădirea a fost naționalizată pe baza Ordonanței nr.149/1948, după această dată clădirea a suferit modificări între anii 1950-1970, extinzându-se și ajungând la 28 de încăperi și 71 de locuri de cazare.
Clădirea reabilitată se află în proprietatea Primăriei Orașului Borsec din anul 2016 și este categorizată de către Ministerul Culturii ca și monument istoric.
Investiția a fost finanțată din fonduri europene, contractul cu Agenţia de Dezvoltare Centru Alba Iulia, fiind semnat în anul 2018. Din bugetul total de aproape 3 milioane de lei finanţarea nerambursabilă a fost în valoare de 2,7 milioane de lei, la care se adaugă contribuția proprie în valoare de circa 200.000 lei.