În contextul demolării pavilionului showroom, esplanada Palatului Culturii va fi în totalitate pietonală. Primăria Municipiului Iași și compania IULIUS au stabilit ca, începând cu anul viitor, să înceteze parteneriatul privind administrarea locurilor de parcare din fața piațetei Palatului Culturii. Rolul acestora, de a fi o facilitate pentru vizitatorii care ajung în centrul orașului, va putea fi preluat de noua parcare subterană care se construiește la Palas Campus.
Compania IULIUS desfășoară demersurile necesare pentru demolarea pavilionului showroom, programată pentru perioada următoare, în funcție de obținerea avizelor și autorizațiilor. Acțiunea va continua cu încetarea parteneriatului dintre Primăria Municipiului Iași și compania IULIUS privind administrarea locurilor de parcare amenajate în fața piațetei Palatului Culturii, începând cu anul viitor.
Astfel, întregul areal dintre Palatul Culturii – Teatrul Luceafărul – ansamblul Palas va fi unul „car-free”, un spațiu de promenadă în legătură cu grădina publică Palas, locul preferat de ieșeni pentru petrecerea timpului lor liber în familie, dar și spectaculos pentru turiști.
Scopul creării spațiilor de parcare supraterane din zonă a fost cu prioritate acela de a deservi vizitatorii din zona centrală și de a le facilita accesul la obiectivele turistice și administrative. Locurile de parcare centrale continuă să fie subdimensionate în raport cu necesitatea lor, iar în acest sens vor fi o soluție cele 625 de spații accesibile prin parcarea subterană cu două niveluri de la Palas Campus, o investiție de 33,3 milioane de euro, care, mai ales în weekend, va reprezenta un beneficiu pentru întreaga comunitate și turiști. Astfel, alături de parcarea subterană existentă în ansamblul Palas, cea mai mare de acest tip din țară, vor fi disponibile aproximativ 3.200 locuri de garare în zona centrală a orașului.
Proiectul de 120 de milioane de euro ce revitalizează și redă orașului zona Sf. Andrei include și peste 1,6 milioane de euro investiții în infrastructura și conectivitatea rutieră și pietonală cu centrul Iașului, precum o nouă arteră de circulație ce va face legătura între bulevardele Anastasie Panu și Regele Ferdinand I al României, lărgirea și modernizarea a cinci străzi adiacente, 650 metri de piste de ciclism, 500 de locuri de parcare pentru biciclete, accese pietonale, inclusiv un parc de 4.500 mp, dar și facilități special dedicate automobilelor electrice.