Atacul asupra Hidrei de la Iaşi a creat un adevărat fenomen şi în viaţa reală, dar şi online. Intrigaţi de reacţiile extreme pe care le naşte sculptura, tot mai mulţi curioşi au decis s-o viziteze. Mulţi dintre ei nu se sperie, ba chiar o apreciază.
Apărători ai Hidrei sunt şi în mediul virtual, unde imaginile cu vandalizarea au devenit sursă de inspiraţie pentru o mulţime de glume.
Hidra – sculptură care a născut reacţii extreme la Iaşi – şi-a câştigat astfel celebritatea. Sute de oameni de toate vârstele vin să vadă cu ochii lor lucrarea controversată, iar specialiştii spun că avem de-a face cu un adevărat fenomen. Surprinzător, nu puţini sunt cei care o admiră, scrie observatornews.ro
Florin Mare, specialist comunicare și marketing: Mă bucur că s-a întâmplat pentru că se vorbeşte despre Iaşi, se vorbeşte despre artă, despre cultură, despre libertatea de opinie. Cred că e mai valoroasă o operă de artă care va provoca dezbateri.
Citiți și Ce se va întâmpla cu funcționarii publici după introducerea digitalizării
Impresionaţi, mulţi dintre vizitatori nu vor să plece acasă fără să facă măcar câteva fotografii. Chiar şi reacţiile „contra” s-au mai temperat, după ce polițiști au deschis un dosar penal pentru distrugere.
Sculptura din Iași face valuri în continuare şi online
„Atacul” asupra Hidrei sculptorului Costin Ioniță este ironizat în zeci de postări, iar internauţii au făcut o mulţime de glume pe seama celor care au vrut să o distrugă.
Hidra nu a ajuns doar în mediul virtual, ci şi în justiţie. Un avocat din Iași a dat primăria în judecată şi a cerut daune morale pentru ca sculptură … îl afectează.
Gabriel Căcescu, avocat: Sunt oripilat de această statuie, care nu are ce căuta într-o zonă a Iaşului, unde au fost amplasate sculpturile voievozilor români. O astfel de statuie nu are ce căuta într-un oraş creştin-ortodox. Eu, ca şi cetăţean şi plătitor de taxe la stat, nu concep ca banul public să fie risipit pentru astfel de lucruri.
În total 350 de lucrări sunt expuse în cadrul Lunii Sculptorilor Ieșeni.