Membrii Consiliului de Administraţie al Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi s-au întrunit la finalul săptămânii trecute pentru a lua o decizie în legătură cu calificativul „nesatisfăcător” obţinut de către managerul Gabriel Martinescu la evaluarea făcută de Consiliul Judeţean.
În urma discuţiilor purtate în timpul şedinţei, acesta a susţinut că ar fi existat erori în calcularea indicatorilor şi că indicatorii de performanţă ar fi fost îndepliniţi de fapt. Astfel, membrii CA au decis în unanimitate să mai temporizeze luarea unei decizii până după data de 15 iunie, aceasta fiind data la care urmează să primească o informare scrisă din partea managerului în care să explice unde s-a greşit la interpretarea calculelor, pentru fiecare indicator în parte, scrie ziaruldeiasi.ro.
„Managerul susţine că acei indicatori au fost îndepliniţi, însă s-a greşit la calculele matematice şi de aceea indicatorii au ieşit sub cei asumaţi. Este vorba despre o abordare cât mai corectă şi cât mai legală a problemei. De asemenea, neîndeplinirea indicatorilor de performanţă nu duce implicit la rezilierea contractului, se precizează că acest lucru se poate face din motive imputabile managerului.
Am cerut şi serviciului juridic din cadrul spitalului un punct de vedere vizavi de aceste lucruri, iar după data de 15 iunie Consiliul de Administraţie se va întâlni şi va lua o decizie în consecinţă. Tot până pe 15 iunie am cerut să ne facă înştiinţări scrise şi cu privire la celelalte adrese primite de la CJ în 2021 – refuzul primirii organelor de control ale CJ, decizia de sancţionare a directorului financiar contabil. Toate hotărârile şi deciziile au fost luate în unanimitate de toţi membrii CA”, a explicat Ion Lorin Urcaciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al maternităţii.
În luna aprilie, dr. Gabriel Martinescu a fost evaluat de Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află maternitatea şi a primit calificativul „nesatisfăcător”.
Conform reprezentanţilor CJ, comisia a acordat acest calificativ după ce a identificat mai mulţi indicatori de performanţă care nu au fost îndepliniţi. Indicatorii la care s-a făcut referire sunt indicatori de utilizare a serviciilor, cum ar fi durata medie de spitalizare pe spital şi pe fiecare secţie, rata de utilizare a paturilor, precum şi indicatori economico-financiari ca procentul cheltuielilor cu medicamente din totalul cheltuielilor spitalului.