Toate instalațiile de la CET, cu ajutorul cărora se produce și se transportă agentul termic, sunt de interes public și, ca atare, nu pot fi înstrăinate, a decretat Înalta Curte de Casație și Justiție.
Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a precizat că această hotărâre definitivă va fi folosită în procesele pe care Primăria le are cu lichidatorul de la CET, firmă care solicită vânzarea unor bunuri pentru a recupera din datoriile centralei electrotermice.
Mihai Chirica: Nu dorim să înstrăinăm patrimoniul și mai mult decât atât, am contestat de fiecare dată demersurile pe care lichidatorul le-a făcut din înstrăinare a unui patrimoniu public. Instanțele ne-au dat dreptate și credem noi că a luat sfârșit orice hărțuire pe tema patrimoniului CET-ului în momentul de față, urmând ca noi să ne preocupăm de buna funcționare a lui.
Reporter: Este decizie definitivă?
Mihai Chirica: Pentru noi, da, pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție ne-a acceptat de multă vreme că aceste bunuri sunt bunuri publice, iar pe cale de consecință, toate celelalte procese pe care lichidatorul le-a intentat nouă pică unul după altul datorită faptului că bunurile publice sunt inalienabile, nu pot fi înstrăinate, nu puteau fi vândute de nimeni.
Mihai Chirica a anunțat că a fost lansată procedura de achiziție a cărbunelui pentru sezonul rece 2022-2023 şi se dorește cumpărarea a 140 de mii de tone. Prețurile sunt duble față de cele din vara anului trecut și a arătat că, atât la nivel local, cât și guvernamental, se caută soluții astfel încât să nu fie prejudiciați consumatorii casnici.
(Sursa: Radioiasi)