60 de angajați Antibiotice au participat, ieri, în mod voluntar la cea de-a optsprezecea sesiune de donare de sânge.
“Cu o tradiție de nouă ani în organizarea acestei acțiuni de responsabilitate socială, astăzi am ajuns la cea de-a optsprezecea ediție. Gestul de suflet al angajaților Antibiotice, care prin implicare contribuie la salvarea de vieți omenești, a fost recunoscut de două ori în 2019 cu Premiul I în cadrul Galei CSR Awards 2019 și în cadrul Galei Donatorului de sânge 2019, organizată de Serviciul Voluntar de Urgență Iași, unde cel mai activ angajat donator participant la toate campaniile, a primit o Diploma de onoare oferită pentru „Generozitate față de oameni”, a declarat Ioana Tode, Preşedinte al Fundaţiei „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”.
Campania de donare de sânge,“Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, este organizată de Fundația “Antibiotice – Știință şi Suflet”, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Iași.
Datorită nevoii permanente de sânge salvator în spitale, fundația organizează această campanie de două ori pe an, primăvara și toamna, încă din anul 2011.
Recoltarea de sânge este făcută de medici și specialiști din CRTS care s-au deplasat la sediul Antibiotice cu unitatea mobilă de recoltare. Acțiunea propriu-zisă se desfășoară în cadrul unităţii clinice a Centrului de Studii Clinice din cadrul Antibiotice, care asigură toate condițiile necesare desfășurării în cele mai bune condiții a actului de donare.
„România este printre ultimile țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește donarea benevolă de sânge, iar statisticile spun că unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. În acest context, campania de donare de sânge a companiei Antibiotice este, ca în fiecare an, mai mult decât binevenită și le mulțumim pentru responsabilitatea și umanitatea de care dau dovadă față de semeni, de comunitate”, a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS.
Atât compania Antibiotice, cât şi Fundația „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” consideră că a da o şansă în plus la viaţă oamenilor aflaţi în suferinţă, printr-o donare voluntară de sânge, este un gest uman şi firesc.