Odată cu apariția coronavirusului și, bineînțeles, a pandemiei, corpul fiecărei persoane a resimțit urmările timpului îndelungat, petrecut în casă.
Carantina i-a forțat pe foarte mulți oameni să rămână blocați în locuințele lui. Drept urmare, a apărut un oarecare sedentarism, informație confirmată de specialiști, care afirmă faptul că, printre altele, rata obezității a crescut odată cu apariția pandemiei.
De ce? Pentru că fiecare persoană, fiind pusă în fața faptului împlinit, acela de a lucra/studia de acasă, nu i-a mai acordat corpului grija și atenția necesară. Nu a mai existat fuga după autobuz dimineața, mersul dintr-o sală de curs în alta sau, chiar, plimbările în aer liber. Toate s-au desfășurat din confortul propriei case. Deși pandemia nu dă semne să dispară în viitorul apropiat, poți să ai grijă de corpul tău, chiar dacă nu mai poți frecventa sala de fitness.
Iată cum poți face sport de acasă, chiar dacă nu mergi la sală
Odată cu apariția virusurilor și, în același timp, a sezonului rece, imunitatea organismului scade, acesta fiind un factor care îți poate predispune corpul în fața diferitelor viroze. În compania unei alimentații sănătoase, exercițiile fizice nu te ajută doar să ai un corp de invidiat, ci contribuie și la creșterea imunității, atât de importantă în aceste vremuri neprielnice.
Există, bineînțeles, nenumărate tutoriale online, care explică – pas cu pas – cum se fac diferite exerciții fizice. Deci, practic, nu mai ai nevoie de antrenor personal. Tot ceea ce îți mai trebuie este echipamentul necesar. Acasă nu vei avea niciodată multitudinea de echipamente și aparate de care dispune o sală de fitness, dar există o serie de mici trucuri, câteva obiecte pe care le poți avea chiar și tu, acasă la tine, distanța reprezentând-o doar câteva clickuri.
Cele mai utile sunt greutățile pentru exercițiile fizice și benzile de rezistență, pentru că ele îți ajută corpul din mai multe puncte de vedere. Poți găsi o mulțime de modele pe efitsolutions.ro.
· exercițiile cu greutăți reduc riscul apariției diabetului (ajută corpul să proceseze glucoza și stimulează metabolismul)
· contribuie la tonifierea mușchilor (ajută chiar și la combaterea diverselor dureri, cum ar fi cele de spate)
· sporesc flexibilitatea corpului, menținând sănătatea articulațiilor
· cresc nivelul de energie, ceea ce duce la o mai bună stare de spirit (fapt dovedit științific); facilitează apariția somnului odihnitor
· previn apariția osteoporozei
· mențin inima sănătoasă (ceea ce înseamnă că riscul apariției unui atac de cord este redus); un studiu științific demonstrează faptul că antrenamentul cu greutăți, timp de o oră pe săptămână, poate reduce riscurile de a face un atac de cord sau un atac cerebral cu până la 70%
· nu în ultimul rând, contribuie la pierderea greutății corporale, care – de cele mai multe ori – afectează oamenii chiar și la nivel psihic, atunci când se uită în oglindă și nu se simt mulțumiți de ceea ce văd.
În ultimii doi ani, s-a observat faptul că oamenii care au suferit de comorbidități au fost cei mai afectați de apariția noului coronavirus. Tocmai de aceea, menținerea sănătății corporale este foarte importantă în această perioadă, mai mult – poate – decât oricând. Iar partea cea mai bună este că, deși pandemia a închis sălile de fitness, aceasta a și oferit posibilitatea ca oamenii să își poată face antrenamentele din confortul casei lor, având nevoie doar de instrumentele necesare.