Timpul petrecut in natura are numeroase beneficii pentru sanatate si pentru starea de spirit. Este o super idee sa alegi sa petreci timp in aer liber ori de cate ori ai ocazia, iar picnicurile sunt o ocazie minunata pentru a te conecta cu natura, dar si pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi. De multe ori, desi pare o activitate unde nu vei cheltui prea multi bani, picnicurile se dovedesc a fi costisitoare, in special atunci cand se cumpara foarte multa mancare gata preparata. Daca iti doresti sa organizezi un picnic frumos pentru tine si cei dragi fara a cheltui o avere, iata cateva sfaturi utile:
1.Alege o destinatie aflata aproape de casa
Alege o locatie pentru picnic care sa nu fie foarte departe, astfel incat sa poti economisi atat timp, cat si resurse pentru transport. Indiferent de zona in care locuiesti, cu siguranta vei gasi locuri in aer liber, perfecte pentru un picnic. Iata cateva idei de zone ideale pentru astfel de activitati in aer liber:
- In parc. Un picnic in parc este o super idee pentru weekend-urile in care nu iti doresti sa mergi prea departe de casa si cauti un loc comod si usor accesibil.
- Pe malul apei. Picnicurile pe malul apei sunt deosebite, deoarece peisajele sunt speciale, iar in anumite zone special amenajate se poate chiar inota, atunci cand este permis.
- La munte. In zonele de deal si munte poti sa te bucuri de aer curat, dar si de o masa organizata in aer liber, asa ca poti alege cu incredere o astfel de locatie pentru picnicul tau.
2. Prepara-ti propriile retete
Nu trebuie sa cumperi mancare gata preparata, sa comanzi de la firme de catering sau sa prepari feluri de mancare complicate, ci poti prepara propriile retete preferate, cele mai simple, in cantitati mici. Astfel, nu vei cheltui o avere pe preparate care nu se vor manca in intregime, ceea ce inseamna mai putini bani cheltuiti, dar si mai putine resturi alimentare de aruncat. Poti alcatui mici platouri cu ingrediente simple si gustoase:
- Branzeturi. Branzeturile sunt perfecte pentru platourile de picnic. Poti alege branzeturi maturate, daca preferi gustul puternic aromat sau branzeturi fresh, precum branza proaspata din lapte de vaca de la Laktorio. Daca iti doresti sa faci cea mai sanatoasa alegere, descopera care sunt cele mai sanatoase branzeturi si cum le poti combina.
- Legume proaspete. Legumele proaspete se potrivesc cu branzeturile dar si cu preparatele din carne. Opteaza pentru rosii, castraveti, ridichi, ardei sau chiar legume coapte precum vinetele, ciupercile sau dovleceii.
- Preparate din carne. Daca mananci carne, atunci poti adauga la platoul de picnic si cateva fasii subtiri de friptura sau de carne la gratar deoarece sunt alegere mai sanatoasa decat mezelurile.
- Grisine, paine prajita sau nachos. Adauga si niste preparate pe baza de paine in platou si cateva sosuri, precum cel de rosii, cel pe baza de iaurt, maioneza sau mustar, in functie de preferinte.