Consilierii județeni se vor întruni vineri, 21 mai, în ședință extraordinară a CJ, prin intermediul unei aplicații online de videoconferință.
Pe ordinea de zi sunt două proiecte:
• aprobarea Ghidului de finanțare și a formularelor necesare în vederea acordării de finanțări nerambursabile din bugetul Județului Iași – Consiliul Județean Iași pentru activități nonprofit de interes județean conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.
• aprobarea Programului pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2021 din bugetul propriu al Județului Iași – Consiliul Județean Iași pentru activități nonprofit de interes județean conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare.
Consilierii județeni se vor întruni vineri, 21 mai, în ședință extraordinară, de la ora 10.00. Detalii despre proiecte aici.
Plenul Consiliului Județean Iași, întrunit în ședință on- line, a suplimentat cu 20,5 milioane de lei (4,1 milioane de Euro), suma alocată inițial pentru achiziția Spitalului Mobil Covid-19 -Regiunea Nord-Est România”.
Astfel, valoarea totală cu care va contribui CJ Iași la cumpărarea unității medicale este de aproape 14,5 milioane de euro. Restul, până la 17,6 milioane de euro -cât este estimarea de cost, va fi suportat de Consiliul Județean Neamț.
Achiziția se va realiza prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest în care cele două județe sunt membre.
Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi, va dispune de o zonă specială pentru analize medicale și testarea pacienților, săli de operații, saloane de terapie intensivă cu o capacitate de 70 de paturi, sală de nașteri, depozite de materiale și echipamente medicale și va fi ajunge la Iași complet echipat.
Unitatea medicală mobilă va fi amplasată în afara orașului, pentru evitarea aglomerării urbane, la Parcul Industrial TransAgropolis de la Lețcani, situat pe drumul european E583, cu acces ușor pentru transportul medical din celelalte județe ale Moldovei. Locația beneficiază de toate utilitățile necesare funcționării unui astfel de obiectiv: apă, energie electrică, canalizare, generatoare de curent electric, încălzire, platformă betonată.