O singură ofertă a fost depusă la licitaţia deschisă, lansată de Colegiul Pedagogic Vasile Lupu din Iaşi, pentru închirierea de containere pentru şcoală modulară.
Elevii şi profesorii urmează să îşi desfăşoare activităţile în următorii trei ani în containere, până la consolidarea clădirii liceului. Licitaţia a fost lansată pe 12 iulie, iar ultima zi de depunere a ofertelor a fost 3 august, scrie ziaruldeiasi.ro.
Valoarea estimată a contractului, conform anunţului publicat pe e-licitatie.ro este de 4.219.277,52 lei (aproximativ 850.000 euro).
Până la deliberare şi apoi la atribuirea contractului, oferta trebuie să treacă prin două evaluări: calificare – tehnică şi financiară. Pentru ambele evaluări, data limită a fost fixată pentru 30 septembrie, însă potrivit portalului de licitaţii, prima evaluare s-a încheiat deja miercuri, 9 august.
Dacă va fi acceptat, unicul ofertant care a reacţionat la anunţul Colegiului Pedagogic – Trident GSA – va trebui să închirieze şi să pună în funcţiune “33 bucăţi săli de clasă, 2 bucăţi laboratoare, 1 bucată sală de gimnastică, 1 bucată cancelarie, 4 bucăţi grupuri sanitare pentru elevi (separate pe sexe), 1 bucată grup sanitar pentru profesori, holuri de circulaţie, scări, accese, etc”.
Trident GSA, este un operator economic din comuna Bârnova, specializat în “fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice”. După cifra de afaceri, pe domeniul său de activitate, Trident GSA a fost pe locul opt ca mărime, din judeţul Iaşi, în 2022, cu o cifră de afaceri de 4,5 milioane de lei şi cu profit de 288.102 lei (în scădere cu 62% faţă de anul anterior).
În afară de livrarea şi montajul containerelor, firmei câştigătoare îi revine sarcina de a demonta şi elibera amplasamentul, la finalul contractului, precum şi de a obţine autorizaţiile şi avizele necesare instalării şi punerii în funcţiune a containerelor ca şcoală modulară.
„Modulele vor fi amplasate pe terenul de sport al Colegiului Pedagogic şi vor asigura spaţiul pentru toţi elevii care au fost evacuaţi din clădire. Înţeleg că până pe 15 august ar putea fi gata întregul proces de evaluare, iar ofertantul de angajează să livreze şi să instaleze containerele în timpul cel mai scurt prevăzut în anunţ”, a explicat ing. Marius Daniel Popa, administrator de patrimoniu, desemnat de Colegiul Pedagogic ca persoană de contact.
În cazul în care ar fi fost mai mulţi ofertanţi, preţul cel mai scăzut ar fi fost criteriul principal de selecţie (punctajul maxim acordat pentru cel mai mic preţ fiind de 70 de puncte dintr-un total de maxim 100), în timp ce pentru termenul de livrare cel mai redus şi pentru termenul de instalare cel mai redus s-ar fi acordat cate maxim 15 puncte. Cel mai mic punctaj pentru livrare şi instalare (de 5 puncte) erau prevăzute, conform anunţului, pentru firmele care promiteau să facă aceste operaţiuni în decurs de 31-45 de zile, în timp ce 15 puncte ar fi primit firma care se angaja să livreze containerele în 15-20 de zile şi să le instaleze tot în maxim 20 de zile.
Elevii Colegiului Pedagogic din Iaşi au fost evacuaţi din instituţia de învăţământ pe 27 februarie, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale. 23 de clase, de la a V-a până la a XII-a, au fost relocate în două unităţi şcolare ieşene, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” şi Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”. Pentru clasele primare şi patru clase de liceu (a IX-a) s-a decis atunci continuarea activităţii în Sala de Lectură din Internatul colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”.