Astăzi se împlinesc şase ani de la cea mai mare tragedie care a lovit România. Incendiul de la Colectiv a luat viaţa a 64 de oameni, iar cei rămaşi în viaţă au dus lupte grele pentru recuperare.
Şase ani de la cea mai mare tragedie din România
Amploarea tragediei a determinat Ministerul de Interne să instituie planul roşu de intervenţie. A urmat însă un lung şir de gafe ale autorităţile. Care iniţial au spus că pot salva răniţii în spitalele româneşti. Dar n-a fost aşa. Târziu, când au văzut că sunt depăşite de situaţie, au fost de acord să-i transporte pe unii la spitale din străinătate.
La câteva zile, pe 4 noiembrie 2015, premierul Victor Ponta demisiona, după un amplu protest la care au participat peste 25.000 de oameni.
Luni de zile după dezastrul din Colectiv, s-a vorbit mult despre modul dezastruos în care instituţiile statului au intervenit atunci, punct de vedere susţinut în principal de martorii acestei cumplite tragedii, dar care a fost respins de către autorităţi.
În 2016, la un an de la tragedie, un monument în formă de înger a fost inaugurat în faţa clubului Colectiv din Bucureşti în memoria celor 64 de persoane care şi-au pierdut viaţa în incendiu.
Florin Cîţu: ,,Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit. Durerea este la fel de puternică„
Prim-ministrul Florin Cîţu, afirmă, la 6 ani de la incendiul din Colectiv, că a aprins sâmbătă o lumânare în memoria celor care au pierit, aşa cum face an de an, fiind perioada în care îşi aduce aminte, inevitabil, de acea noapte în care a fost acolo şi prieteni de-ai săi au ajuns la spital. ”Durerea e la fel de puternică”, scrie el într-o postare pe Facebook.
”Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, aşa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”, a scris premierul interimar pe Facebook.
Sursa: Observator