Ciorbă de miel! Există o mulțime de rețete de ciorbă de miel, pentru că fiecare regiune are propria versiune și „câte bordeie, atâtea obiceie”.
Borșul de miel este preparat nelipsit din meniul de Paște și este o ciorbă densă, cu bucăți de carne de miel, adesea mâncată înainte de felul principal, care este friptura de miel. Pentru ca ciorba de miel să îți iasă bună, ar trebui să știi câteva secrete și trucuri importante.
Ingrediente pentru ciorbă de miel tradițională:
500 g carne de miel cu os
2 cepe mari
2 morcovi
2 cartofi mari
1 rădăcină de păstârnac
1/2 țelină mică
1 legătură de leuștean
2 foi de dafin
3-4 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură de ulei vegetal
1 lingură de pastă de tomate
500 ml borș acru
Sare și piper după gust
Mărar
Într-o oală mare, încălzește uleiul și adaugă ceapa tocată. Călește ceapa până devine translucidă.
Adaugă carnea de miel și rumenește-o ușor pe toate părțile. Când e rumenit, adaugă apă. Pune morcovii tocați mărunt, cartofii, păstârnacul, țelina, tocate mărunte și foile de dafin în oală. Amestecă bine.
Când legumele s-au fiert, adaugă pastă de tomate și usturoiul zdrobit. Amestecă bine și gătește pentru încă 2-3 minute.
Redu focul la minim și lasă ciorba să fiarbă înăbușit timp de aproximativ 1-1,5 ore, sau până când carnea de miel este fragedă și legumele sunt fierte.
Înainte de a servi, adaugă borșul acru și ajustează gustul cu sare și piper.
Scoate foile de dafin din ciorbă și presară mărar tocat deasupra pentru a garnisi.
Ciorba de miel tradițională este gata de servit. O poți servi cu smântână și ardei iute.