Agenţia Naţională de Transplant anunţă, marţi seară, un adevărat maraton pentru viaţă, după ce două familii au acceptat donarea de organe şi ţesuturi. Cinci oameni au primit, astfel, şansa la un transplant de organe.
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant anunţă, marţi seară, că, la Bucureşti, maratonul pentru viaţă a început duminică dimineaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe, scrie news.ro.
„Cu responsabilitate şi profesionalism, echipa ATI şi de coordonare a spitalului, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi. Astfel, un pacient în stare critică a fost salvat datorită intervenţiei de transplant hepatic realizat la Institutul Clinic Fundeni, iar datorită intervenţiilor de transplant renal realizate tot la Institutul Clinic Fundeni, alţi 2 pacienţi vor scăpa de chinul lungilor şedinţe de dializă”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant.
Citiți și Încă o bătaie de joc: Proiectul Autostrăzii A8, Sectorul Moțca-Lețcani-Ungheni
Apoi la Oradea, câteva ore mai târziu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, familia îndurerată a unui pacient aflat în moarte cerebrală, găsea puterea de a ajuta alţi oameni, fiind de acord cu donarea de organe.
„Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare a spitalului orădean, a făcut dovada profesionalismului şi împreună cu echipa chirurgicală de prelevare a ICUTR Cluj – pentru rinichi, au încheiat cu succes una din etapele activităţii de transplant. Astfel, alţi 2 pacienţi erau salvaţi prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – ICUTR Cluj”, precizează sursa citată.
Agenia Naţională de Transplant a mulţumit tuturor celor implicaţi în acest maraton pentru viaţă.
„În spatele acestor victorii pentru viaţă stau miile de ore de muncă, de abnegaţie şi dăruire a unor profesionişti care şi-au dedicat viaţa şi cariera acestei activităţi. Încă o data, mulţumim cu profund respect familiilor donatorilor pentru gestul nepreţuit, gest ce demonstrează că, prin bunătate şi iubire, oamenii pot schimba destine şi înfăptui minuni pentru semenii lor. De asemenea, mulţumim tuturor echipelor de medici şi asistenţi care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă, precum şi conducerilor unităţilor sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant”, mai transmit reprezentanţii Agenţiei.