Achiziționarea și renovarea unei proprietăți vechi poate fi o investiție bună în special ca preț de cumpărare. De asemenea, clădirea poate avea un farmec aparte, ar putea include caracteristici de design tradiționale, poate avea plafoane înalte, un bun avantaj de amplasare și mult spațiu, care nu sunt disponibile la multe dintre casele nou construite. Renovarea locuinței pe de altă parte, este întotdeauna un proces interesant, dar sunt mari șanse să te confrunți cu obstacole neașteptate în timp ce renovezi o proprietate veche, mai ales dacă are mai mult de 30 de ani. În acest articol vă dezvăluim câteva problemele ascunse care pot apărea în timpul renovării caselor mai vechi.
1. Daune datorate umezelii
Infiltrarea apei este una dintre cele mai mari probleme în casele vechi. Apa poate pătrunde printr-un acoperiș fisurat, pereți crăpați și de la conductele de apă și scurgere defecte. Un lucru important dacă ați descoperit problema asta ar fi să angajați un consultant în domeniul hidroizolațiilor care poate identifica și sigila pereții deteriorați cu tencuieli și compuși de hidroizolație pentru a controla umezeala. De asemenea, înlocuiți conductele care curg și asigurați o bună ventilație în timpul renovării locuinței.
Fisurile din ușile și ferestrele din lemn pot fi o sursă potențială de scurgeri de apă și umiditate. Este recomandabil să le înlocuiți cu tamplarie pvc bluevolution moderna și eficienta energetic care, eventual, să reproducă aspectul lemnului.
Clădirea se poate deteriora din cauza creșterii mucegaiului, a igresiei sau a unei infestări active cu termite ori carii. Trebuie neaparat să scapi de lemnul deteriorat. Dacă este cazul, alege un serviciu de combatere a dăunătorilor care poate oferi tratamente specializate pentru exterminarea dăunătorilor.
2. Crăpături în fundație
O altă problemă majoră este prezența fisurilor vizibile în fundația clădirii, mai ales dacă este o proprietate mai veche de 60 de ani.
Fisurile se formează de obicei datorită retenției de apă în fundație, datorită mișcărilor seismice sau a eroziunii solului de sub clădire.
Apelați la un inginer structural cu experiență care poate inspecta clădirea, identifica fisurile și găsi o soluție pentru a rezolva toate problemele structurale ale clădirii. Este o problemă serioasă și doar umplerea simplă a crăpăturilor cu mortar nu va reazolva problema.
3. Instalații sanitare deteriorate
Clădirile vechi vin cu țevi de apă și de scurgere învechite care s-au corodat și fisurat în timp. Toate conductele zincate trebuiesc înlocuite cu conducte noi din PVC. Și obiectele sanitare pot fi dezafectate și necesită schimbare și reparații majore.
4. Instalație electrică veche
De multe ori instalația electrică a unei clădiri vechi nu poate suporta încărcătura tuturor aparatelor electrocasnice moderne, cum ar fi boilerele, aparatele de aer condiționat, frigiderul, mașina de spălălat și altele.
Întrucât instalațiile electrice vechi nu sunt sigure și pot reprezenta pericol de incendiu, este esențial să angajați un electrician experimentat pentru a actualiza sistemul electric.Acesta trebuie să calculeze puterea electrică necesară în funcție de numărul de corpuri de iluminat, prize și aparate casnice care vor funcționa paralel în casă.
Schimbați toate tablourile electrice și includeți prize și becuri suplimentare în baie, bucătărie și alte zone ale casei, pentru a sprijini toate aparatele.
5. Aspect învechit
Unele case mai vechi au compartimentări și un plan care nu maximizează spațiul. Prin urmare, este esențial să reorganizați spațiul fără a altera structura clădirii.
Pentru asta aveți nevoie de un arhitect sau un designer care poate reface aspectul astfel încât casa să fie funcțională și potrivită pentru un stil de viață modern. Unele dintre caracteristicile tipice ale unei case vechi sunt o bucătărie mică și închisă, holuri înguste, poate camere din care se trece din una în alta și așa mai departe.
Inspectați proprietatea cu un inginer structural sau un arhitect înainte de a începe lucrările de renovare. Îndrumarea profesională vă va ajuta să asigurați executarea fără probleme a lucrării.
Creați un buget și păstrați fonduri adecvate pentru situații neprevăzute, deoarece renovarea caselor mai vechi duce de obicei la multe cheltuieli neprevăzute.
Ați renovat recent o proprietate veche? Dacă da, cu ce provocări te-ai confruntat?