Unele mâini jucate la turnee importante de poker au rămas în istoria acestui joc și în memoria pasionaților. De ele se aduce aminte constant, în timp ce unele mâini au primit denumirea unor jucători legendari.
Așadar, iată care sunt cele mai cunoscute mâini de poker din istorie:
1. Mâna lui Doyle Brunson – Considerat „Nașul” pokerului, Doyle Brunson este unul dintre numele sonore ale acestui joc. Abilitățile sale erau peste medie, iar pasiunea pentru poker era enormă. El a jucat poker pe mize mari până la vârsta de 85 de ani. În plus, în 1976 și 1977, el a reușit să câștige Main Event-ul de la WSOP folosind aceleași mâini câștigătoare: 10-2. De atunci, această combinație poartă denumirea de mâna lui Doyle Brunson. Acest jucător legendar merită din plin să aibă o mână ce îi poartă numele, din moment ce are în palmares nu mai puțin de 10 titluri WSOP. Iar în 2004 a devenit cel mai bătrân jucător care a reușit să câștige un titlu World Poker Tour, pe când avea 71 de ani.
2. Knockout-ul lui Moneymaker – Chris Moneymaker a devenit unul dintre cei mai cunoscuți jucători de poker din lume după ce a reușit să câștige Main Event-ul de la WSOP 2003, după ce s-a calificat în mediul online. Jucător de poker online la origini, Moneymaker le-a demonstrat tuturor cât de ușor este să faci trecerea de pe Internet în mediul live și să ai rezultate notabile. Iar o mână pe care a jucat-o cu Phil Ivey a rămas în istorie. Moneymaker a primit A-Q de culoare roșie și a făcut raise, în timp ce Ivey a dat call cu 9-9 inimă neagră – inimă roșie.
Pe Flop au venit Q inimă roșie, 6 inimă neagră și Q inimă neagră. Moneymaker a făcut un Cbet considerabil, dar Ivey a dat call. Pe turn a apărut un 9 de treflă neagră. Ivey avea un full, dar și Moneymaker stătea foarte bine. Chris a pariat din nou, iar Ivey a intrat all-in. Moneymaker a dat iarăși call, iar pe river a sosit un As de inimă neagră. Astfel, Moneymaker a ieșit câștigător din această mână spectaculoasă și s-a impus la WSOP 2003.
3. Perechea de 9 a lui Phil Hellmuth – În acest moment, Phil Hellmuth este o legendă a pokerului, dar în 1989, când s-a produs acest eveniment era doar un tânăr în plină ascensiune. El se află la Heads Up cu un alt nume respectabil din poker, Johnny Chan, pentru Main Eventul de la WSOP.
El a câștigat marele trofeu cu o pereche de 9 în ultima mână a jocului. A fost prima brățară WSOP câștigată de Phil Hellmuth, care de atunci a mai obținut încă 15, un adevărat record în poker.
4. Ași contra Ași – Această mână a rămas în istorie după confruntarea dintre Cary Katz și Connor Drinan de la WSOP Big One for One Drop 2014. Intrarea era de 1 milion de dolari, iar premiile ajungeau la 37 de milioane de dolari. Katz a făcut raise cu o pereche de Ași inimă neagră și roșie, iar Drinan a dat raise tot cu o pereche de Ași, dar romb roșu și treflă neagră.
Drinan a intrat all-in, iar Katz a dat snap call. Pe flop au venit un 2 de romb roșu, K de inimă roșie și 5 de inimă roșie, urmat de un 4 de inimă roșie pe turn. Ulterior a apărut în 2 de inimă roșie pe river, iar Katz a făcut culoare și a luat astfel potul cel mare. O mână cum rar se vede, care a intrat în istoria acestui joc.
5. Careul spărgător de ași – Duelul dintre Vanessa Selbst și Gail Baumann de la WSOP 2017. Vanessa a avut o pereche de Ași, inimă neagră și romb roșu, iar pe flop au venit As, 7 și 5 de treflă negru. Gail Baumann, în schimb, a avut 7 de inimă neagră și 7 romb negru. Selbst a pariat, în timp ce Baumann a dat call. Totuși, după ce pe turn a venit 7-le de inimă roșie, Selbst avea full, în timp ce Baumann careu. Selbst a pariat din nou, iar Baumann a dat call. Iar când pe river a venit 4 de romb roșu, Selbst a pariat iar, în timp ce Baumann a dat un all-in. Selbst își imagina că poate pierde, dar nu a dorit să renunțe la mână. În cele din urmă Full House-ul a fost bătut de Careu.