Un bebeluș născut de curând a bătut orice record și poate fi catalogat drept cel mai „bătrân” bebeluș născut vreodată.
Fetița a venit pe lume în statul american Tennessee și s-a dezvoltat dintr-un embrion care fusese criogenat în luna octombrie a anului 1992 – adică în urmă cu 28 de ani, scrie yoda.ro.
Paradoxal, mama fetiței are acum 29 de ani și ea însăși s-a născut cu doar 18 luni înainte ca micuța să fie „înghețată” la stadiul de embrion. Într-un fel, cele două persoane s-au aflat pe planetă la fel de mult timp, chiar dacă le desparte o generație.
„E destul de greu să înțelegi cum se întâmplă asta, dar, în ceea ce ne privește, Molly este micul nostru miracol”, a spus femeia. Iar povestea devine și mai ciudată.
La naștere, fetița a bătut recordul deținut anterior de un alt copil care s-a născut în 2017, la 24 de ani după ce a fost înghețat în formă embrionară. Fata este chiar sora mai mare a lui Molly, iar acest lucru poate fi de-a dreptul bizar, însă lucrurile se clarifică atunci când aflăm toate detaliile poveștii.
Cele două fetițe sunt surori naturale și s-au dezvoltat din stadiul de embrion anterior criogenat din două celule conservate în același timp, după ce au fost donate în mod anonim de părinții lor biologici a căror identitate nu a fost divulgată.
Astfel, cele două sunt rude biologice, însă au fost adoptate împreună chiar înainte de a se naște, fiind născute de aceeași mama adoptivă, care s-a luptat cu infertilitatea. De fapt, sarcinile au fost posibile prin intermediul unei organizații nonguvernamentale care primește astfel de embrioni donați de la familiile care au apelat la fertilizarea in vitro și care, dintr-un motiv sau altul, au decis să nu meargă mai departe cu procesul.
În astfel de cazuri, embrionii sunt criogenați pentru utilizare ulterioară și sunt donați oamenilor care își doresc copii, dar care nu-i pot avea pe cale naturală.