Odată cu relaxarea restricțiilor în majoritatea țărilor europene, s-au reluat și cursele cu avionul. Numai că ar trebui să știi câteva lucruri legate de prețul biletelor, înainte să te aventurezi în vacanța pe care probabil o așteptai de ceva vreme. Asta dacă te încumeți să zbori cu avionul în această perioadă, potrivit playtech.ro
Odată cu relaxarea restricțiilor, s-au reluat și cursele aeriene spre țări europene în care trăiesc și muncesc mulți români precum Italia, Franța, Germania, Elveția, Austria, Ungaria și altele. Autoritățile au considerat că a mai trecut din pericolul pandemiei și au decis să redeschidă traficul aerian.
Iar cifrele arată că există interes mai ales din partea celor care vor să se întoarcă la sau de la muncă. Pe de altă parte, sunt și oameni care se aventurează să plece în vacanță. Site-ul de rezervări Vola.ro a venit cu niște cifre pe acest subiect.
Cât te costă să călătorești acum cu avionul
În ultima săptămână, datele arată că site-ul Vola.ro a înregistrat o creștere cu 100% a rezervărilor de zboruri din și spre Europa și cu 25% pe zborurile interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai. Durata medie a călătoriilor efectuate de români tinde să se stabilizeze spre 10 zile.
Primii români care s-au grăbit să își rezerve biletele de avion pe primele zboruri disponibile sunt cei care își doresc să se întoarcă la locul de muncă din străinătate. Aproape 60% dintre rezervările înregistrate în ultimele 3 săptămâni au fost pentru zboruri doar dus. Specialiștii au remarcat o tendință de creștere și pentru zborurile dus-întors, fapt ce confirmă revenirea călătoriilor medicale, de afaceri și, în ultima instanță, a vacanțelor.
În lunile martie, aprilie și mai, procentul rezervărilor doar dus s-a apropiat de 100%.
Prețuri în scădere. Deocamdată
Cât despre prețul biletelor, acestea nu-s deocamdată foarte mari. Dar asta pentru că cererea e încă scăzută. Dacă cererea crește, vor crește și prețurile, susțin cei care au venit cu analiza.
“Momentan prețurile biletelor de avion sunt pe un trend descrescător, însă acest fapt trebuie privit în contextul cererii foarte scăzute de bilete de avion precum și al numărului redus de zboruri. Scăderile sunt mici și conjuncturale, cuprinse intre 5 și 10% față de prețul biletului de avion în anul anterior. Pe măsură ce va crește numărul de zboruri și pe măsură ce vom avea liber la călătorii și spre alte țări cu interes mare pentru români precum Marea Britanie și Belgia, vom putea evalua mai bine impactul pandemiei asupra prețurilor biletelor de avion”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.
Ca fapt divers, iată și cel mai ieftin bilet achiziționat în luna iunie: a fost pe ruta Dortmund – București, iar respectiva persoană a plătit doar 6 euro. În medie, prețul biletului de avion dus-întors este de 163 euro comparativ cu 181 euro în același interval de timp în 2019.
Pentru zborurile dus, trendul e similar.