Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ Iași, Carmen Dorobăţ, considera că pacienții asimptomatici au nevoie de psihologi în timpul tratamentului, deoarece apare o oboseală psihică.
Dorobăț consider că acest tip de pacienți nu înţeleg de ce trebuie să stea atât de mult timp în spital deşi se simt bine, scrie realitateadeiasi.net.
„Avem trei psihologi în spital care ţin legătura cu pacienţii în permanenţă. Am stat de vorbă cu pacienţi care stau şi de patru săptămâni în spital, pentru că externarea lor presupune să aibă două teste negative înainte, iar asta nu apare întotdeauna. Trebuie să vorbim cu ei şi să le explicăm mai mult“, a spus Carmen Dorobăţ.
Aceasta consideră că prezenţa psihologilor în timpul terapiei este necesară pentru că apare o oboseală psihică a pacientului.
“Şi după externare ei trebuie să stea 14 zile în zolare la domiciliu, perioadă în care psihologii ţin legătura cu ei. Nu trebuie să apară senzaţia de paria în mijlocul societăţii, de genul iată eu nu mai am prieteni şi lumea mă ocoleşte“, a mai spus managerul spitalului ieşean.
La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi 20 % dintre pacienţii internaţi sunt asimptomatici.