Inflația reprezintă dezechilibrul dintre cerere și ofertă. Pe scurt, atunci când cererea depășește oferta, cresc costurile și așa ia naștere fenomenul numit inflație. Pe măsură ce inflația evoluează și depășește nivelul de 10% suntem expuși inflației galopante. În consecință, banii se devalorizează rapid și se conturează o disproporție între venituri și costuri.
Soluții pe termen lung pentru a proteja economiile de inflație
Pentru a putea menține și crește capitalul în contextul inflației galopante, trebuie să oferi o sursă de rentabilitate, astfel încât capitalul să crească și să deții o sumă suficient de mare care să te protejeze de efectele inflației. Ce opțiuni ai la îndemână pentru acest scop?
Credit de nevoi personale
Inflația presupune creșterea prețurilor la bunuri și servicii peste nivelul salariilor. Astfel, cei cu venituri mici sunt categoria cea mai vulnerabilă. Dacă ți-ai făcut curaj totuși să începi un business într-o perioadă atât de tulbure pentru economia globală, atunci solicitarea de credite de nevoi personale este un start înțelept. De asemenea, prin acordarea de credite de nevoi personale ai posibilitatea de a acoperi anumite cheltuieli urgente, să plătești salariile sau furnizorii, în lipsa altor variante de împrumut. Totodată, suma aprobată îți poate facilita înscrierea la cursuri de formare sau recalificare profesională în vederea obținerii unui loc de muncă adaptat preferințelor și nevoilor tale financiare.
Investiții imobiliare
De regulă, piața imobiliară face față inflației și chiar o poate depăși. Un număr tot mai mare de investitori străini sunt interesați de imobile și terenuri agricole. Astfel, îți menții economiile departe de efectele inflației și îți crești veniturile, stabilind un preț mai mare la chirie.
Investiții în titluri de stat
Investițiile în obligațiuni sunt considerate cele mai sigure de către experți, deoarece titlurile sunt garantate de stat, permit tranzacționarea la bursă și sunt neimpozabile.
Investiții în aur
Aurul este la mare căutare în toată lumea, datorită rarității și valorii sale incomensurabile. Spre deosebire de monede, aurul și-a conservat valoarea de-a lungul vremii, astfel că, investitorii îl iau în considerare pentru a-și proteja capitalul. Mai mult, prețul aurului crește pe fondul dobânzilor mici și a evoluției slabe a dolarului american.
Inflația este o problemă spinoasă a societății de azi și care ne afectează viața pe toate planurile. Indiferent de cauzele care provoacă inflația, efectele acesteia pot fi resimțite mai ușor prin aplicarea metodelor menționate și recomandate de specialiști.