Ziua Pământului 2022 este celebrată pe 22 aprilie. Tema Zilei Pământului 2022 este ”Investiți în planeta noastră”. Cu această ocazie se trage un semnal de alarmă privind protejarea mediului înconjurător.
Data de 22 aprilie a fost stabilită drept Ziua Pământului de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2009. În ultimii ani, Ziua Pământului a fost sărbătorită pe 22 aprilie şi de Google, print doodle-uri create special.
Ziua Pământului 2022 – ”Investiți în planeta noastră”
În fiecare an, pe 22 aprilie, oameni de pe tot globul se unesc pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la protecția mediului. Acest eveniment global este cunoscut sub numele de Ziua Pământului. Astăzi, aproximativ 1 miliard de oameni din 193 de țări participă la Ziua Pământului și se hotărăsc să protejeze mediul și biodiversitatea. Acum, este momentul pentru Ziua Pământului 2022.
Investiți în planeta noastră și construiți un viitor prosper și echitabil este tema completă de Ziua Pământului 2022 prin care organizația EarthDay cere companiilor din întreaga lume să ia măsuri pentru un viitor mai verde.
”Fiecare guvern, fiecare afacere și fiecare individ din această lume are o voce. Nu va exista o singură persoană care să le poată face pe toate. Dar acum este momentul, împreună, putem face diferența. Trebuie să acționăm ca o echipă”- este îndemnul organizației EarthDay.
”Dacă companiile nu acționează acum, schimbările climatice vor dăuna din ce în ce mai profund economiilor, vor crește deficitul, vor reduce profiturile și perspectivele de angajare și ne vor afecta pe toți.Cu toate acestea, știm deja că inovația din sectorul privat (cu sprijin public) accelerează genul de schimbare rapidă de care avem nevoie, ca nimic altceva”
Organizația Ziua Pământului susține că studiile arată o corelație directă între practicile de afaceri durabile, prețurile acțiunilor și performanța afacerii. Companiile care dezvoltă standarde puternice de guvernanță socială a mediului au o profitabilitate mai bună, o situație financiară mai puternică, angajați mai fericiți și o performanță a stocurilor mai rezistentă. Companiile inteligente descoperă că nu mai este o alegere între a deveni ecologic și a crește profiturile pe termen lung.
Sursa: Libertatea