Între 5- 9 mai 2025, 9 elevi ai Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Dancu coordonați de către doamnele profesoare Vasile Georgiana-Alexandra și Miron Claudia-Elena au participat la activități de învățare la Școala Gimnazială nr. 9 din Atena, în cadrul Proiectului Erasmus+ 2024-1-RO01-KA121-SCH-000220273.
Doamna profesoară Vasile Georgiana- Alexandra a precizat: ”Am fost primiți frumos, cu multă ospitalitate, atenție și implicare din partea gazdelor. Încă din prima zi s-au pus bazele unor conexiuni sufleteşti între copii, aceştia dialogând rodnic în limba engleză. În zilele ce au urmat, am participat alături de elevii noștri la o serie de activități precum: oră interactivă de istorie, oră de matematică, atelier de arte plastice, oră de educație fizică, derulată în aer liber; de asemenea, în acord cu obiectivele proiectului nostru, am desfăşurat în școala- gazdă, activități care au contribuit la dezvoltarea competențelor interculturale ale elevilor și a abilităților de rezolvare a conflictelor și de prevenire a bullyingului”.




”Săptămâna petrecută în Atena a fost una de neuitat. Una dintre cele mai plăcute și memorabile experiențe a fost vizita la o școală locală. Încă de la intrare, am fost întâmpinați cu zâmbete și deschidere, atât din partea profesorilor, cât și a elevilor. Ne-au primit cu multă căldură și bucurie, făcându-ne să ne simțim ca parte din comunitatea lor. A fost impresionant să vedem interesul lor sincer pentru noi și dorința de a împărtăși lucruri despre școala și cultura lor. Am avut ocazia să schimbăm impresii, să participăm la activități alături de ei și să observăm cum decurge o zi de școală în Grecia”. (Paraschiv Ștefănel Cristian, clasa a VII-a)
”Participarea mea la proiectul Erasmus + a fos o experiență cu adevărat memorabilă. M-a impresionat școala din Atena, modul de predare al profesorilor și elevii prietenoşi, care s-au asigurat că plecăm de acolo cu un zâmbet pe buze. Am vizitat Acropolea cu vestitele temple și am fost fascinată de priveliștea pe care o oferea ”. (Sârbu Delia Elena- clasa a VII-a)
”Sunt foarte recunoscătoare pentru oportunitatea de a participa la mobilitatea Erasmus+ în Atena! A fost o experiență extraordinară, iar cel mai mult m-a impresionat școala — toți au fost atât de prietenoși și interesați de noi, ne-au primit cu multă căldură. Un alt moment de neuitat a fost vizita la Acropole — un loc impresionant, plin de istorie, frumusețe și energie. Să pășesc printre ruinele antice și să privesc Atena de sus a fost copleșitor și emoționant.
Citiți și Copou Garden Residence – oaza ta de verdeata
Această experiență mi-a arătat cât de important este să ieșim din zona de confort, să explorăm și să învățăm din alte culturi. Le recomand colegilor mei să aibă curajul să aplice — nu vor regreta!” (Șamu Butnaru Esther, clasa aVIII-a).
Elevii participanți la această mobilitate au desfășurat activități de diseminare la nivelul claselor și au inițiat un proiect educațional pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale , de cultivare a prieteniei , respectului și toleranței prin intermediul activităților sportive.




Participarea elevilor la mobilitățile de grup Erasmus+ a contribuit la dezvoltarea competențelor de comunicare într-o limbă străină, a competențelor interculturale , a atitudinilor de respect și apreciere față de alte culturi, de promovare a protejării mediului înconjurător prin accesarea transportului verde, a abilităților de orientare prin folosirea instrumentelor digitale și a capacității de adaptare la situații diverse.
În primii 2 ani ai Acreditării Erasmus+ au participat la mobilitati 20 de cadre didactice și 15 elevi care au beneficiat de o finantare de 60 000 de euro din partea Comisiei Europene.
Director, profesor Mariana Melinte
Fii alături de noi pe Facebook