Dacă îți dorești un pat care să se potrivească perfect stilului tău și dimensiunilor camerei, poti opta pentru un pat la comanda .
Acesta îți permite să alegi fiecare detaliu, de la tipul de material folosit, până la dimensiuni, culoare și
design. Astfel, vei beneficia de un produs unic, adaptat nevoilor tale. Paturile la comandă sunt ideale
pentru a maximiza spațiul din dormitor și a crea un ambient confortabil și estetic.
Specialiștii care se ocupă de realizarea acestora îți vor oferi o gamă variată de opțiuni, astfel încât să
te bucuri de un pat personalizat, care îți garantează un somn odihnitor și o cameră de vis.
Tranziția de la locuința proprietarului la a ta este o etapă importantă de care orice chiriaș își dorește să se bucure. Cu toate acestea, are multe implicații financiare despre care ar trebui să știți. Spre deosebire de responsabilitatea pe termen scurt pe care o implică imprumuturi rapide online, relocarea în propria locuință vine cu noi obligații financiare.
Pentru a vă ajuta să navigați în această libertate nou dobândită, am alcătuit această postare pentru a vă permite să vă bucurați de noul dvs. statut de proprietar. Continuați să citiți pentru a descoperi mai multe.
1. Revizuiți planul dvs. de pensii
Mutarea într-o casă nouă vă poate afecta planul de pensii prin creșterea sau scăderea bugetului. Dacă vă afectează bugetul lunar, va trebui să vă ajustați obiectivele financiare, inclusiv kitul de pensionare. De exemplu, dacă bugetul dvs. se reduce, puteți face eforturi deliberate pentru a vă crește economiile pentru pensie. Dacă se reduce, vă puteți reduce temporar bugetul până când lucrurile se stabilizează.
2. Revedeți bugetul dvs.
Mutarea în propria casă necesită să vă revizuiți bugetul. Aceasta are implicații asupra costurilor care vă vor cere să vă ajustați bugetul. Mai jos sunt prezentate câteva dintre noile cheltuieli care vă vor obliga să vă revizuiți bugetul:
- Plata ipotecii: Mutarea în propria locuință vă schimbă statutul de la plata chiriei la deservirea unei ipoteci, cu excepția cazului în care v-ați cumpărat locuința cu bani gheață.
- Impozitele pe proprietate: Noua dvs. casă vă va obliga să plătiți impozite către autoritățile locale ale orașului. Aceste fonduri ajută administrația dvs. locală să furnizeze servicii esențiale rezidenților, cum ar fi educația și infrastructura. Dacă plata lunară a ipotecii dvs. nu include impozitele pe proprietate, verificați cu evaluatorul fiscal local pentru a ști când și cum să le plătiți.
- Asigurarea proprietarilor de locuințe: Dacă ați luat un credit ipotecar, cel mai probabil creditorul dvs. vă va cere să vă asigurați locuința împotriva incendiilor și a altor daune. Uneori, asigurarea locuinței poate fi inclusă în plata lunară a ipotecii sau o puteți plăti direct asigurătorului.
- Întreținerea și reparațiile: Când erați chiriaș, proprietarul avea grijă de reparațiile și întreținerea locuinței. Noul dvs. statut de proprietar vă cere să plătiți pentru reparațiile și întreținerea locuinței. Va trebui să plătiți pentru grădinărit, vopsitorie, instalații sanitare și alte lucrări de întreținere curentă a locuinței.
- Utilități: Cu excepția cazului în care ați primit o mărire de salariu, creșterea utilităților este un alt motiv pentru care ar putea fi necesar să vă revizuiți bugetul. În medie, facturile tale pot crește cu până la 30%.
3. Creșteți-vă fondul de urgență
Mutarea într-o casă nouă poate cauza cheltuieli neașteptate care ar putea să vă întrerupă fondul de urgență. Dacă nu l-ați atins în timpul procesului de cumpărare, experții recomandă să îl măriți. De exemplu, dacă vă poate ajunge pentru trei luni, împingeți-l la șase luni. Dacă kitul poate avea grijă de familia dvs. timp de șase luni, întăriți-l pentru a face față costurilor neprevăzute.
4. Urmăriți-vă cheltuielile
De asemenea, trebuie să vă îmbunătățiți urmărirea cheltuielilor după ce vă mutați în noua casă. De ce? Pentru că cheltuielile tale lunare pot crește sau scădea. Dacă costurile dvs. cresc, gestionarea noilor cheltuieli poate fi dificilă. Prin urmare, urmăriți-vă cheltuielile mai consecvent și mai eficient. Vă recomandăm să faceți următoarele pentru a vă gestiona finanțele mai eficient.
- Descărcați și utilizați o aplicație de urmărire a banilor pentru a vă monitoriza cheltuielile pe gadgetul dvs. mobil. Utilizarea unei aplicații de bugetare vă poate conecta cheltuielile la cardul de credit, banca și contul de pensii. Aceasta vă poate ajuta să urmăriți și să faceți economii automate.
- De asemenea, puteți crea o foaie de calcul și să vă monitorizați veniturile și cheltuielile cel puțin o dată pe lună. Puteți utiliza informațiile bancare, economiile din contul de investiții și cardul de credit.
5. Reduceți-vă datoriile
Cu excepția cazului în care sunteți milionar sau v-ați cumpărat noua casă cu bani gheață, majoritatea noilor proprietari de case intră în datorii sub formă de ipoteci. Prin urmare, faceți tot posibilul să vă reduceți obligațiile legate de datorii și concentrați-vă pe plata ipotecii. Ar trebui să păstrați un raport DTI (datorie-venit) scăzut. DTI este procentul din venitul lunar brut pe care îl cheltuiți pentru rambursarea datoriilor.
Să presupunem că câștigați 5.000 de euro și cheltuiți lunar 1.500 de euro pentru plata datoriilor, DTI-ul dvs. va fi de 30%. Experții sugerează să vă mențineți DTI-ul la 28% sau mai puțin. În caz contrar, veți avea dificultăți în rambursarea creditului ipotecar. Dar dacă vă reduceți DTI-ul, acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra situației dvs. de credit și poate facilita refinanțarea ipotecii la o rată a dobânzii mai mică în viitor.
6. Reduceți costurile acolo unde puteți
În conformitate cu sfatul cinci, ar trebui să faceți tot posibilul pentru a vă reduce cheltuielile, cu excepția cazului în care obțineți un câștig neprevăzut care poate compensa creșterea cheltuielilor. Trebuie să vă oferiți spațiu de respiro și de recuperare. Prin urmare, este posibil să trebuiască să anulați serviciile de streaming inutile și alte abonamente. De asemenea, este posibil să schimbați unele mărci originale cu generice la fel de bune, dar mai ieftine. Aceste mici ajustări pot avea efecte uriașe pe termen lung asupra finanțelor tale și te pot ajuta să te stabilești în noua ta casă fără presiune financiară.
7. Plătiți întotdeauna ipoteca la timp
Trebuie să vă plătiți ipoteca la timp pentru a dovedi finanțatorilor că sunteți un debitor sigur. În acest fel, vă construiți relații bune care vă permit să accesați mai multe credite în viitor. Lipsa sau întârzierea plăților ipotecare vă poate afecta scorul de credit și face mai dificilă și mai costisitoare obținerea de împrumuturi. În plus, întârzierea cronică a plăților ipotecare vă poate expune la o executare silită, făcându-vă să vă pierdeți casa.
8. Concentrează-te pe lucrurile esențiale
În cele din urmă, ar trebui să vă sărbătoriți noul statut de proprietar cu modestie. Nu vă dați în vânt după cheltuieli. Vă recomandăm să vă concentrați pe elementele esențiale ale vieții, cum ar fi asigurarea, alimentele, facturile la utilități și rambursarea ipotecii. Prioritizați aceste cheltuieli pentru a vă permite să vă bucurați de liniște în noua dvs. locuință.
Pentru a face mai bine cele de mai sus, puteți automatiza plata facturilor și a ipotecii. În acest fel, nu veți uita niciodată și nu veți amâna plata unei facturi.
În cele din urmă, nu vă aruncați în „a lua totul nou” doar pentru că aveți o casă nouă. Dacă mobila și electronicele tale actuale sunt încă în regulă, nu te grăbi să le înlocuiești, mai ales prin datorii.
Concluzie
Iată care sunt sfaturile financiare obligatorii pe care orice proprietar debutant ar trebui să le cunoască. Sperăm că le veți folosi pentru a vă echilibra și stabiliza viața financiară pe măsură ce vă instalați în noua dvs. casă.
Fii alături de noi pe Facebook!