După moartea Alexandrei, tânăra însărcinată lăsată să agonizeze timp de şapte ore în spital, medicii din Botoşani vor merge la cursuri de empatie! Pentru ca niciun pacient să nu mai spună cu ultimele puteri „nu am aer!” şi să nu fie ajutat.
Mama femeii este asistentă într-un alt spital din oraş şi spune că a avut încredere în sistemul medical. Soţul, fratele şi părinţii Alexandrei au fost marți audiaţi, scrie observatornews.ro.
„Ce poţi să-i spui unui copil când îţi spune că-i e dor de mama? Ce poţi să-i spui? Că noi nu ştim”, spune tatăl Alexandrei. Au trecut 10 zile de la moartea Alexandrei, fără răspunsuri şi niciun fel de alinare. Familia este hotărâtă să afle de ce tânăra însărcinată a fost abandonată de medici pe patul de spital. În audieri maraton, soţul, fratele şi părinţii le-au spus anchetatorilor în detaliu cum a decurs noaptea fatidică. „Eu când vorbeam cu ea, nu ştiu pe la cât, pe la… nici nu mai ştiu, 7 şi 4 minute… La 7 şi 5 s-a dat mesajul că: „Nu am aer!””, a declarat Doina Miron, mama Alexandrei.
Avocata familiei spune că „se anunţă o anchetă fără precedent”
Alexandra era deja în agonie de aproape 7 ore la Maternitatea din Botoşani. A fost internată seara, puţin după ora 11, cu dureri cumplite şi sângerări. O oră mai târziu, i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament. Apoi, doar asistentele au mai trecut pe la ea. Mama Alexandrei era de gardă la un alt spital în momentul în care fiica ei se stingea în grija colegilor. „Eu am avut încredere oarbă în colegele mele, în sistem! Nicio clipă nu m-am gândit că nu o să se intervină”, a declarat Doina Miron, mama Alexandrei.
„Se anunţă o anchetă fără precedent. Audierea doctorilor şi a doamnelor asistente medicale va continua. Au fost nominalizaţi cei care trebuiau să fie în turele pe care le-a prins Alexandra în timpul în care a fost internată în spital”, a declarat Gianina Poroşnicu, avocata familiei Alexandrei. În dosar, au fost deja audiate infirmiera şi asistenta de salon. Sute de oameni s-au regăsit în cazul Alexandrei. De aproape două săptămâni, în faţa spitalului din Botoşani sunt proteste.
„Toată lumea este revoltată, tot încep să iasă la iveală fel şi fel de întrebări neplăcute pe care le-au avut şi ei cu doctorii şi toată lumea speră să se ia nişte decizii corespunzătoare. În primul rând, ar trebui vinovaţilor să li se retragă dreptul de a mai practica medicina”, a declarat Vlad Miron, fratele Alexandrei. Consiliul Judeţean Botoşani a anunţat că toate cadrele mediale de la Maternitatea din Botoşani vor merge la cursuri de empatie de luna viitoare, susţinute de Asociația Moașelor Independente. Alexandra a lăsat în urmă o fetiţă de șase ani și doi băieţi de patru și un an. Familia va primi un ajutor financiar din partea autorităţilor locale.