Elevii unei Școli Profesionale din Bârlad au fost scoși din sălile de clasă și implicați în activitatea de pus pavele în oraș.
Sub coordonarea șefului de lucrări, elevii au montat pavele pe trotuarele străzii Republicii, în fața Teatrului, în fața Bibliotecii și chiar în fața Primăriei. Elevii au lucrat și la reabilitarea clădirii școlii lor, unde sunt antrenați în lucrări de finisaj al pereților și podelelor.
Activitățile au avut loc în cadrul orelor de practică pentru elevii de la profilul Construcții și lucrări publice, calificarea zidar-pietrar-tencuitor.
„În permanență, liceul nostru ia în considerare solicitările de școlarizare venite din partea operatorilor economici, astfel încât să pregătim elevii în meserii care sunt căutate pe piața forței de muncă. Elevii clasei de zidari-pietrari-tencuitori se pregătesc teoretic și practic, atât în atelier cât și în afara școlii, la operatorii economici. Oricât le-ai preda în atelier, aplicarea cunoștințelor teoretice se face mult mai bine într-un front de lucru mai mare, exact cum se întâmplă acum, când elevii noștri lucrează sub îndrumarea operatorilor economici la lucrări edilitare în aer liber sau în interior. Rolul orelor de practică este acela ca elevii să dobândească abilitățile necesare meseriei pentru care se pregătesc. Nu știm câți dintre aceștia vor și practica meseria după cei trei ani de școală profesională și dobândirea certificatului de calificare, dar cu siguranță că cei care vor alege să facă altceva vor rămâne cu un bagaj de cunoștințe în meseria respectivă, care le va folosi în viață.”, a declarat Codruț Șușnea, profesor coordonator la clasa a X-a C2.
Orele de practică nu sunt remunerate de către agenții economici, iar elevii practicanți nu beneficiază nici măcar de o masă caldă sau alte beneficii în afară de dobândirea experienței în meseria pentru care au ales să se pregătească în Școala Profesională.